Doi cetățeni ruși au fost arestați de autoritățile din Marea Britanie pentru tentativă de OMOR în cazul SKRIPAL

Doi cetățeni ruși au fost arestați de autoritățile din Marea Britanie pentru tentativă de OMOR în cazul SKRIPAL
Publicat: 05/09/2018, 14:37
Actualizat: 26/03/2019, 09:02

Autoritățile de la Scotland Yard au strâns „suficiente dovezi” împotriva a doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, în ceea ce privește otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok în orașul Salisbury în luna martie.

Cei doi, în vârstă de aproximativ 40 de ani, au folosit cel mai probabil nume false.

Imagini cu cei doi cetățeni ruși,Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, acuzați de atacul cu Novichok în cazul Serghei și Iulia Skripal:

„Sunt suficiente dovezi pentru a da un prospect realist în ceea ce privește condamnarea lor. Este clar în interesul public, ca Alexander Petrov și Ruslan Boshirov să fie condamnați”, a declarat Sue Hemming, directorul Crown Prosecution Service (CPS).

Acuzațiile includ tentativă de omor asupra lui Serghei Skripal, a Iuliei Skripal și a lui Nick Bailey, folosirea agentului Noviciok contrar Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice și vătămare corporală asupra lui Serghei și Iuliei Skripal.

CPS a anunțat că nu va începe procesul de extrădare din Rusia a celor doi suspecți. A fost emis un mandat european de arestare pe numele lor.

„Nu vom începe un proces de extrădare cu Rusia pentru cei doi bărbați, deoarece Constituția rusească nu permite extrădarea cetățenilor săi”, a declarat Sue Hemming.

Conform raportului emis de Poliția Metropolitană, cei doi ruși au zburat din Moscova în data de 2 martie, ajungând în Marea Britanie, pe aeroportul Gatwick.

Aceștia au stat la hotelul City Stay din Bow Road, în estul Londrei și au plecat spre Salisbury în data de 4 martie, unde au contaminat clanța ușii lui Serghei Skripal, cu agent Noviciok. Au părăsit Marea Britanie în data de 5 martie, de pe aeroportul Heathrow.

Cei doi suspecți au călătorit de mai multe ori în Marea Britanie, cu aceleași pașapoarte.

În cadrul unei percheziții a camerei de hotel în care au stat cei doi, polițiștii au găsit reziduuri de agent neurotoxic.

Anunțul făcut miercuri privind identitatea celor doi va crește tensiunile dintre Marea Britanie și Rusia, în contextul în care incidentul a stârnit o criză diplomatică atât între cele două țări, cât și la nivel internațional.

Marea Britanie a învinuit Rusia pentru atacul cu agent neurotoxic Noviciok, creat de către armata sovietică în perioada anilor 1970-1980. Autoritățile de la Moscova au negat în mai multe rânduri implicarea în incident.

O fotografie realizată de poliția din Marea Britanie, cu cei doi acuzați în cazul Skripal, în stația de metrou, în ziua atacului:

Nick Bailey este un agent de poliție care a fost otrăvit cu agentul neurotoxic în timpul operațiunii de salvare a celor doi în Salisbury.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie.Laînceputul lunii aprilie, Iulia Skripal a ieșit din comă.

Iulia Skripala refuzat, ulterior, să se vadă atât cu membrii Ambasadei Ruse de la Londra, cât și cu verișoara ei, Viktoria Skripal, bănuită de legături cu Kremlinul. Asta după ce, într-un interviu acordat ziarului britanic The Sunday Telegraph,Viktoria Skripal ar fi afirmat că Iulia nu și-ar dori nimic mai mult decât să se întoarcă la Moscova și că starea ei ar fi fost, de fapt, rezultatul unei intoxicații alimentare. Afirmațiile au fost, ulterior, respinse de Iulia Skripal.

Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații (GRU), și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Guvernul de la Londra a acuzat Rusia de atacul neurotoxic din orășelul britanic Salisbury, însă Moscova a negat orice implicare.

La doar câteva luni după atacul neurotoxic de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanței neurotoxice Novichok în orașul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice