EXODUL materiei cenușii. IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Care sunt destinațiile preferate

EXODUL materiei cenușii. IntegralEdu: 40.000 de tineri români studiază peste hotare. Care sunt destinațiile preferate
Publicat: 19/09/2018, 14:48
Actualizat: 02/10/2018, 15:10

„La ediția cu numărul 23 din acest weekend (n.r. – 22-23 septembrie) venim cu un model nou de organizare a târgurilor. Fiecare vizitator al târgului va fi întâmpinat de către un consultant și va fi dus la mesele cu oportunitățile care îl interesează. (…) Vom oferi gratuit tuturor vizitatorilor un ghid pus la zi cu toate informațiile din sectorul educațional, vorbim de Europa și SUA. Consultanții educaționali au întocmit acest ghid ținând cont de universitățile cu care colaborăm. Acesta informează despre toate oportunitățile oferite de școli: burse sau subvenții. (…) Avem și o tombolă pentru tinerii care vor veni la târg, iar premiul este participarea la o tabără din Marea Britanie”, a declarat Ana Maria Papp, organizator al târgului World Education Fair.

De asemenea, consultanții educaționali susțin că în 2018 domeniile de studii devin tot mai nișate și apar noi studii.

„În ediția prezentă ne axăm pe nișarea nivelurilor de studii, a meseriilor și domeniilor de studiu mai neobișnuite pentru piața educațională din România. (…) În 2018 domeniile vin din ce în ce mai nișate și mai specializate. Se dezvoltă foarte multe meserii noi legate de inteligența artificială. Apar domenii foarte nișate, care sună poate chiar ciudat. Vorbim despre studii de modă în domeniul genților și accesoriilor, studiul producției de vin, producția de filme de aventuri, operarea iahturilor și cea mai cool specializare – tehnica în industria DJ. (…) Piața muncii la nivel internațional suferă o dinamică extrem de rapidă. Se estimează că până în 2030 vor fi create peste 24 de milioane de noi locuri de muncă în sectorul energetic”, a mai explicat Ana Maria Papp.

Potrivit reprezentanților IntegralEdu, anual 6.000 de tineri români pleacă să studieze peste hotare, iar destinațiile preferate sunt: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveția, Franța și SUA.

„Numărul celor care pleacă la studii în străinătate nu se schimbă. Chiar avem anumite creșteri. La nivel universitar, în fiecare an, din România pleacă peste 6.000 de tineri la studii în străinătate, dintre care peste 2.000 doar în Marea Britanie. Avem 20creș%tere în fiecare an. (…) În Marea Britanie nu sunt schimbări, practic numărul aplicațiilor cresc, adică românii nu se tem de Brexit. (…) În total sunt 40.000 de studenți români în străinătate. (…) În Marea Britanie, ca și destinație de studiu, top cele mai plătite domenii după absolvire sunt: stomatologie – 35.000 de lire sterline pe an și inginerie chimică – 32.000 de lire sterline pe an”, a mai adăugat Ana Maria Papp.

Totodată, consultanții educaționali susțin că majoritatea școlilor internaționale oferă burse de peste 50% din taxele anuale.

„Școlile de top au început acum pregătirile pentru anul 2019-2020. Drept urmare, recomand tuturor familiilor care iau în considerare continuarea studiilor la școlile de top din Marea Britanie să vină acum și să-și depună candidatura. (…) Partea financiară este un criteriu extrem de important, drept urmare sunt fericită să vă anunț că o parte dintre școlile prezente la eveniment oferă burse de până la 50% din taxele anuale. (…) Numărul celor care pleacă prin intermediul IntegralEdu la liceele de top din străinătate a crescut semnificativ. Anul acesta am avut o creștere de 30%, iar numărul celor cu care lucrăm în avans pentru anul următorul are o pantă foarte ascendentă”, a adăugat Teodora Răducanu, organizator al târgului World Education Fair.

Răducanu mai susține că liceele de peste hotare oferă șansa tinerilor ca să studieze materiile care îi interesează în mod deosebit.

„La nivel liceal, un tânăr care vrea să studieze graphic design, în curricula britanică are libertatea să-și aleagă doar patru materii de studiu: matematică, matematică avansată, fizică și artă sau orice altă combinație relevantă pentru specializarea aleasă. Astfel, programul îi permite copilului să se perfecționeze și să se focuseze fară a-și consuma energia pe materii ce nu prezintă interes pentru el”, a mai adăugat Teodora Răducanu.

Târgul World Education Fair va avea loc pe 22 și 23 septembrie, în Capitală, pe 24 septembrie la Iași, pe 26 septembrie la Galați, iar pe 27 septembrie la Constanța. În cadrul evenimentelor vor participa instituții de învățământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Danemarca, Elveția, Spania, SUA și Canada.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ