Adrian Oros, atac dur: La AFIR lucrau coafeze. 15% din posturile Ministerului Agriculturii vor fi reduse / Ministrul anunță: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni

Adrian Oros, atac dur: La AFIR lucrau coafeze. 15% din posturile Ministerului Agriculturii vor fi reduse / Ministrul anunță: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni
Publicat: 12/01/2020, 14:37

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca într-o conferință de presă, că au fost sute de persoane detașate de la firme private, fără concurs, iar aceste detașări au fost sistate de la 1 ianuarie 2020.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și a instituțiilor din subordine și, în opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar și locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem 14.239 de angajați. La AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r.) au fost zeci și sute de transferuri de la entități private, fără concurs, foarte mulți dintre angajați neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfășurată. Am găsit și coafeze și tot felul de > angajați și mulți milițieni, transferați de la firme private, cazuri de meserii mai puțin obișnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detașări au încetat de la 1 ianuarie 2020″, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) este cel mai mare „dezastru”, fiind primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peștilor în zone unde se cultiva rapiță.

„Discuția cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislația europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau fie despăgubite doar anumite entități cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantități de pește, pierderi pe 2019, mai mari decât producția vândută în ultimii 5 ani. E puțin probabil să ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo și verifică. Avem hărți satelitare și dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut pește pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiță, orez și raportau pierderi la pește”, a explicat Oros.

Ministrul anunță: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenții, investitori care nu urmăresc să facă performanță în domeniu, ci doar să încaseze subvențiile pentru terenurile sau animalele deținute.

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că intenționează redirecționarea banilor către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește animale.

„Avem de gând ca, în noul Program Național Strategic, să evităm banii care merg spre vânătorii de subvenții, persoane, companii sau fonduri de investiții care își plasează banii în agricultură nu pentru a face performanță, ci doar cu scopul de a vâna aceste subvenții în agricultură. Vrem să redirecționăm cât mai mulți bani către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește aninale. Voi lupta împotriva acestor vânătorilor de subvenții, la noi în țară suntem campioni. Când subvențiile vor dispărea, ei vor pleca din acest domeniu, dar până atunci în jurul lor distrug totul, iar cei care au tradiție în creșterea animalelor și în cultivarea pământului sunt sufocați de acești investitori”, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la nivelul CE se va legifera ca un fermier veritabil să fie cel care obține 80% din venituri din agricultură și doar în aceste cazuri să poate beneficia de subvenții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern