NEMULȚUMIRI. Ambulanțierii despre acordarea stimulentului de risc: „Situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă sunt discriminatorii”

NEMULȚUMIRI. Ambulanțierii despre acordarea stimulentului de risc: „Situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă sunt discriminatorii
Sursă: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/04/2020, 13:42

Ambulanţierii acuză că acordarea stimulentului de risc este dezamăgitor, pentru că Ministerul Sănătăţii a primit date din teren fără ca angajaţii de intervenţie să fie consultaţi. 

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarului de stat dr. Raed Arafat intervenţia de urgenţă pentru ca personalul operativ de intervenţie din serviciile publice de ambulanţă care desfăşoară activitatea în teren să beneficieze de stimulentul de risc pe perioada stării de urgenţă, potrivit Mediafax.

„Solicitarea conducerii FNSAR vine în urma nemulţumirilor şi discriminării personalului operativ de intervenţie, care în toată această perioadă a fost supus unui risc continuu şi agresiv, prin felul activităţii de intervenţie în teren, în medii diferite, unităţi sanitare destinate celor infectaţi cu virusul COVID -19, în familii, comunităţi, spaţii destinate celor aflaţi în carantină, în izolare impusă, recoltare de probe, situaţii ascunse şi necunoscute, etc. OUG nr. 43/2020 responsabilizează conducerea serviciilor de ambulanţă de nominalizarea personalului care beneficiază de stimulentul de risc, iar machetele transmise de anumite direcţii din cadrul Ministerului Sănătăţii către conducerea serviciilor de ambulanţă au avut interpretări diferite privind interpretarea Ordonanţei în vederea alocării stimulentului de risc de 2.500 lei brut lunar şi perioada acordării”, arată Federaţia într-un comunicat.

Potrivit acestuia, faptul că la elaborarea situaţiilor tip machetă cerute de minister nu a existat consultare cu cei din teren, cât şi cu partenerul social pentru a da detalii privind intervenţia echipajelor în această perioadă de pandemie şi riscul la care a fost şi este supus personalul de intervenţie din teren, a făcut ca situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă să fie discriminatorii în acordarea stimulentului de risc, situaţii care nu reprezintă realitatea din teren a riscului, fiind imposibil de identificat cerinţele din machetă.

„Personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă a apreciat intenţiile Guvernului României de a acorda stimulentul de risc pentru personalul din linia întâi în lupta cu virusul COVID-19, stimulent stabilit prin OUG nr. 43/2020, luptă în care personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă a fost şi este implicat 100%, dar modul de interpretare şi acordare a stimulentului de risc este dezamăgitor. Mesajul personalului operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă către cetăţenii României este că, în ciuda acestor stări de dezamăgire şi nemulţumire privind acordarea stimulentului de risc mult trâmbiţat, dedicarea profesională, empatia şi toată dăruirea va fi 100% pentru cei aflaţi în nevoi, şi să se treacă cu bine, cât mai repede de această situaţie şi fără pierderi de vieţi”, transmite sursa citată.

Potrivit Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România, 119 ambulanţieri sunt infectaţi cu noul Covid-19. Dintre aceştia, 9 sunt medici, 57 asistenţi, 43 ambulanţieri şi 10 „alt personal”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ