DECLARAȚII. Melinda Gates: „Liderii europeni înțeleg nevoia de cooperare globală”

DECLARAȚII. Melinda Gates: „Liderii europeni înțeleg nevoia de cooperare globală”
Melinda Gates. Sursă FOTO Twitter
Publicat: 02/05/2020, 17:00

Melinda Gates a declarat că fundația ” Bill and Melinda Gates” consideră Europa ca fiind cheia pentru a aduce jucători internaționali la masă și pentru a preveni cele mai bogate țări să își pună propriile nevoi pe primul loc.

„De aceea ne vezi concentrându-ne cu Europa”, a spus Gates. „Liderii europeni înțeleg că avem nevoie de cooperare globală.” Ea a adăugat: „Cred că fac ce pot face în această situație”, potrivit unui interviu pentru Politico Europe.

„Cea mai gravă situație ar fi, dacă [și] când aceste instrumente vor fi disponibile, acestea vor merge la cel mai mare ofertant – asta ar fi groaznic pentru lume” – Melinda Gates

Evenimentul de angajare se poate dovedi a fi în mare parte un exercițiu de PR – oficialii Comisiei spunând deja că vor conta cheltuielile donatorilor începând cu 30 ianuarie pentru atingerea obiectivului lor. Dar Gates a spus că speră că va duce și la o abordare mai coezivă, la nivel mondial, de către guverne, farma și grupurile de sănătate la nivel mondial, în special în ceea ce privește distribuția echitabilă a unui vaccin.

„Lucrătorii din domeniul sănătății de pe glob trebuie să fie pe primul rând pentru a primi un vaccin atunci când este dezvoltat”, a spus Gates.

De asemenea, a cerut țărilor individuale să recunoască faptul că doar pentru că „rezolvă” focarul în propriile frontiere, acestea ar putea face față rapid unei reînvieri venite dintr-o națiune mai puțin norocoasă care încă luptă cu boala.

În interviu, Gates nu l-a sunat direct pe președintele SUA, Donald Trump, dar a apărat Organizația Mondială a Sănătății împotriva criticilor recente, care a venit cel mai tare de la Casa Albă.

Fundația cuplului este un finanțator major al OMS, iar Gates a spus că va veni un moment pentru a revizui tratarea focarului de coronavirus. Dar a lăudat palmaresul istoric al OMS în a ajuta la eradicarea bolilor infecțioase și a spus că liderii politici chiar acum ar trebui să se concentreze pe depășirea crizei. „Nu scapi de ceva în mijlocul unei crize”, a spus ea.

„Nu există nicio instituție care să fie perfectă”, a adăugat Gates. „Toți vor trebui să facă un post mortem atunci când vom ieși din această criză … dar nu faci asta în timpul unei crize.”

Cu toate acestea, Bill și Melinda Gates s-au confruntat cu multe critici

Scepticii vaccinului care își redirecționează opiniile conspirative la focarul de coronavirus au vizat Bill Gates pentru activitatea sa globală de sănătate, susținând că folosește virusul – sau chiar l-a creat – pentru a genera bani pentru Big Pharma sau pentru a pune dispozitive de urmărire în toată lumea.

„Este deranjant când vezi asta,” a spus Melinda Gates, deși a adăugat anxietate răspândită alimentând o parte din negativitate.

„Când există mai multă anxietate, iar oamenii au mai mult timp la dispoziție, vor să atace pe cineva”, a spus ea. „Așa că e OK, se întâmplă să fim cei pe care [ei] îi atacă chiar acum. Dar … știm cine suntem. Nu ne-am schimbat în 20 de ani.

„Fundația, de la început, când am început, a fost despre cei mai vulnerabili”, a spus ea. „Și despre asta suntem în continuare, așa că continuăm să o facem”.

Gates a declarat că fundația, în colaborare cu Comisia Europeană, a avut ca obiectiv să joace un rol de coordonare, contribuind la distribuirea banilor prin intermediul altor organizații partenere care ar supraveghea eforturile de a dezvolta un vaccin și terapeutice, inclusiv Coaliția bazată pe Norvegia pentru inovații pentru prepararea epidemiilor; Gavi, Alianța pentru vaccinuri, la Geneva; și Wellcome Trust la Londra.

Cuplul Microsoft, al cărui fond este cel mai mare subscriptor privat al inițiativelor de sănătate publică, speră ca UE să poată acoperi un gol de conducere lăsat de SUA și să garanteze că un vaccin sau medicamente, odată disponibile, sunt dislocate în mod corect – în special pentru a pune în prim-plan lucrătorii din domeniul sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern