DECLARAȚIE. Gabriela Firea despre candidatura la alegerile prezidențiale: Eu sunt fidelă bucureștenilor. Nu a existat recent o discuție de acest gen în partid

DECLARAȚIE. Gabriela Firea despre candidatura la alegerile prezidențiale: Eu sunt fidelă bucureștenilor. Nu a existat recent o discuție de acest gen în partid
REACȚIE. Gabriela Firea: „Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este închis Spitalul Colentina”
Publicat: 03/06/2020, 21:54
Actualizat: 09/06/2020, 11:22
Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a reacționat în direct la România TV după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că partidul o susține pe Gabriela Firea la funcția de președinte al României la următoarele alegeri.

„Am urmărit și eu declarațiile președintelui Marcel Ciolacu. A răspuns politicos unei întrebări din partea presei. Așa cum nu am fost întrebată nici în momentul când fostul președinte al PSD a făcut acel anunț, categoric nu a existat recent o discuție de acest gen în partid. Ne pregătim pentru alegerile locale și parlamentare momentan. O astfel de abordare este prematură. M-a onorat afirmația domnului Marcel Ciolacu. Sub nicio formă nu putem vorbi acum despre posibile candidaturi la alegerile prezidențiale. Eu sunt fidelă bucureștenilor. (…) Cred că domnul Ciolacu a vrut doar să răspundă acelei întrebări care reprezintă poate și o provocare”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, este considerată de Marcel Ciolacu „de departe” cel mai bun candidat al partidului la alegerile prezidențiale care vor avea loc abia în 2024. Marcel Ciolacu este  președinte interimar al PSD și că data Congresului de alegeri nu a fost încă stabilită.

Marcel Ciolacu a declarat că primarul general al Capitalei este cel mai bun candidat al partidului la alegerile prezidențiale

„În acest moment cred că cel mai bun candidat, din punctul de vedere al PSD, pentru această atât de înaltă funcție de departe este doamna Gabriela Firea”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Declarația a venit în contextul în care a fost întrebat dacă PSD ar fi pregătit să-l susțină pe Victor Ponta pentru această candidatură, în condițiile prefigurării unei alianțe cu partidul condus de Ponta și a intenției anunțate de acesta de a fi candidatul partidului său la prezidențiale.

Marcel Ciolacu a declarat că se vede des cu Victor Ponta și că discută despre o posibilă alianță cu Pro România.

„Este unul din punctele pe care le discutăm. Mi-a și răspuns că și-a anunțat candidatura pentru președinția României din postura de președinte al Pro România. Dacă vom face parte dintr-o alianță, atunci va fi decizia alianței”, a mai spus liderul PSD, citat de Mediafax.

Ciolacu a vorbit și despre o alianță cu ALDE, după ce deputații partidului s-au afiliat miercuri grupului PSD.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei anunța pe Facebook , în februarie, că va candida fără niciun fel de dubii la Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, scria în februarie, pe Facebook, un mesaj scurt prin care anunță că va candida fără niciun fel de dubii la Primăria Capitalei: „Firea candidează 100%”.

Anunțul venea după ce într-un interviu acordat jurnalistului Lucian Mîndruță, Gabriela Firea a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea răzgândi în privința unei noi candidaturi la Primăria Capitalei.

„Mă mai gândesc, mai am timp. Alegerile vor fi la sfârșitul lui iunie”, a declarat Gabriela Firea în discuția cu Lucian Mîndruță. Întrebată dacă asta înseamnă că s-ar putea retrage, ea a răspuns: „Bineînțeles, se poate întâmpla orice. Pentru că și eu sunt foarte afectată de acest dublu limbaj”.

Ciolacu: Grindeanu a primit o invitație din partea PSD

Referitor la Congresul PSD, Ciolacu a precizat că va avea mai multe întâlniri cu membrii PSD, săptămâna viitoare, urmând ca atunci când va exista o dată stabilită, să fie anunțată public.

„După ce o să mă sfătuiesc cu colegii mei, avem săptămâna aceasta două întâlniri, împreună cu domnul Stănescu, una la Constanța și una la Craiova, vom anunța data. Am decis că nu mai vorbim de echipa lui Ciolacu sau de echipa altuia. Grindeanu a primit o invitație, presupun că o să primesc un răspuns la Congres”, a mai spus președintele PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
28 de angajați Google, concediați după ce au protestat față de un acord încheiat cu...