COMUNICAT DE PRESĂ. Eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Avem deja primele rezultate pozitive pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19, în urma finanțării cu 3 milioane de euro de Uniunea Europeană”

COMUNICAT DE PRESĂ. Eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Avem deja primele rezultate pozitive pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19, în urma finanțării cu 3 milioane de euro de Uniunea Europeană”
COMUNICAT DE PRESĂ. Eurodeputatul Cristian Bușoi: ”Avem deja primele rezultate pozitive pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19”
Publicat: 19/06/2020, 12:46
Actualizat: 06/04/2021, 14:48

Eurodeputatul Cristian Bușoi informează, potrivit unui comunicat de presă, că finanțarea de către Uniunea Eurropeană cu 3 milioane de euro a Consorțiului Exscalate4CoV generează primele rezultate pozitive, cercetătorii descoperind că mediacamentul Raloxifen – ar putea fi eficient și pentru pacienții cu forme ușoare ale COVID – 19 și pacienții asimptomatici. Următorul pas pentru a fi pus la dispoziția cetățenilor este aprobarea de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

”Avem deja primele rezultate pozitive”, spune eurodeputatul Cristian Bușoi

„Finanțare de 3 milioane de euro pentru descoperirea unui tratament împotriva COVID-19. Avem deja primele rezultate pozitive. Exscalate4CoV, finanțat cu 3 milioane de euro de Uniunea Europeană pentru sprijinirea cercetărilor, a anunțat că un medicament generic utilizat în tratarea osteoporozei – Raloxifen – ar putea fi eficient și pentru pacienții cu forme ușoare ale COVID – 19 și pacienții asimptomatici.
Cu ajutorul supercalculatoarelor pe care le utilizează, cele mai performante din lume, consorțiul a testat deja în mod virtual 400.000 de molecule. 40 dintre acestea sunt considerate active împotriva virusului, însă substanța Raloxifen s-a dovedit a fi cea mai promițătoare, conform Comisiei Europene, care finanțează cercetarea.

Această substanță ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și ar putea stopa evoluția bolii, spun specialiștii Consorțiului, în special în cazurile depistate timpuriu sau în cazul pacienților fără simptome.
Urmează acum ca Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să evalueze noua potențială utilizare a Raloxifen. Dacă este aprobat de EMA, medicamentul ar putea fi pus rapid la dispoziția cetățenilor în cantități mari și la costuri reduse și să contribuie, astfel, la diminuarea noilor valuri de infecție” a precizat eurodeputatul PNL.

”Consorțiul Exscalate4CoV este cunoscut pe plan mondial pentru rolul inovator în descoperirea de medicamente”, potrivit declarației eurodeputatului PNL

Consorțiul Exscalate4CoV reunește 18 parteneri și 15 membri asociați și include centre de supercalculatoare din Italia, Spania și Germania, centre de cercetare mari, companii farmaceutice și institute biologice din întreaga Europă, potrivit informațiilor emise de eurodeputat.

„Consorțiul Exscalate4CoV este cunoscut pe plan mondial pentru rolul inovator în descoperirea de medicamente. Utilizează o combinație unică de putere de calcul de înaltă performanță și Inteligență Artificială cu prelucrare biologică, reunește 18 parteneri și 15 membri asociați și include centre de supercalculatoare din Italia, Spania și Germania, centre de cercetare mari, companii farmaceutice și institute biologice din întreaga Europă”, scrie raportorul PE pentru Programul de Sănătate, Cristian Bușoi.

Strategia privind vaccinul anti SARS COV 2 se bazează pe doi piloni: asigurarea producției de vaccinuri în UE și a unor rezerve suficiente pentru statele membre prin încheierea de acorduri prealabile de achiziție cu producătorii de vaccinuri, potrivit comunicatului de presă emis de eeurodeputat.

„În paralel, Comisia Europeană a anunțat Strategia pentru vaccin și a setat un termen de maximum 18 luni până la obținerea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Finanțarea pentru descoperirea vaccinului va proveni, în mare parte, din bugetul de 2,7 miliarde de euro al Instrumentului pentru sprijin de urgență, însă bani suplimentari ar putea veni, sub formă de împrumut, și de la Banca Europeană de Investiții.
Strategia privind vaccinul anti SARS COV 2 se bazează pe doi piloni: asigurarea producției de vaccinuri în UE și a unor rezerve suficiente pentru statele membre prin încheierea de acorduri prealabile de achiziție cu producătorii de vaccinuri și adaptarea cadrului de reglementare al UE care să țină seama de situația de urgență actuală pentru a accelera dezvoltarea, autorizarea și punerea la dispoziție a vaccinurilor, fără a face rabat însă de la standardele înalte de calitate, siguranță și eficacitate a vaccinurilor”, a scris eurodeputatul pe Facebook.

Comisia Europeană a precizat că este unul dintre numeroasele exemple ale modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?