Studiu promițător: Imunoterapia nu ar înrăutăți starea de sănătate a pacienților bolnavi de cancer diagnosticați cu noul COVID-19

Studiu promițător: Imunoterapia nu ar înrăutăți starea de sănătate a pacienților bolnavi de cancer diagnosticați cu noul COVID-19
Studiu promițător: Imunoterapia nu ar înrăutăți starea de sănătate a pacienților bolnavi de cancer și diagnosticați cu noul COVID-19 / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 21/07/2020, 23:02
Actualizat: 21/07/2020, 23:03

Datele preliminare ale cercetătorilor de la University of Cincinnati Cancer Center arată că imunoterapia nu agravează neapărat complicațiile suferite de pacienții bolnavi de cancer și diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Informațiile analizate în studiu sunt prezentate de doctorul Layne Weatherford, potrivit sciencedaily.com.

Acesta lucrează în laboratorul Trishei Wise-Draper, profesor asociat de medicină, divizia de oncologie hematologică, la University on Cincinnati College of Medicine. De asemenea, aceasta este și directorul medical al University of Cincinnati  Cancer Center Clinical Trials Office.

„Multe complicatii COVID-19 sunt cauzate de un răspuns imun hiperactiv, ceea ce duce la producerea în număr prea mare al proteinelor numite citokine. Numărul crescut al acestor proteine ​​poate cauza probleme precum insuficiența respiratorie. Pacienții bolnavi cancer sunt mai susceptibili la infecția cu COVID-19, precum și complicațiile severe cauzate de aceasta”, explică Layne Weatherford.

„Multi pacienți bolnavi de cancer sunt tratați cu imunoterapie, care activează sistemul imunitar împotriva cancerului pentru a-l distruge. În cazul pacienților bolnavi de COVID-19 și cancer, echipa noastră a considerat că imunoterapia ar putea crește răspunsul sistemului imunitar, care ar putea fi deja hiperactiv din cauza infecției cu noul COVID-19”, mai precizează acesta.

Studiu promițător pentru pacienții COVID-19 bolnavi de cancer: Imunoterapia nu arînrăutăți complicațiile cauzate de noul virus

De asemenea, Trisha Wise-Draper susține că cercetătorii au considerat că tratarea pacienților bonavi de COVID-19 cu imunoterapie împotriva cancerului ar putea duce la agravarea stării de sănătate a pacienților, precum și a rezultatelor generale.

„Vom continua să investigăm dacă imunoterapia determină o producție crescută a acestor proteine ​​de către celulele imune în cazul pacienților COVID-19, dar rezultatele noastre inițiale arată că imunoterapia nu are un impact semnificativ asupra acesteia”, adaugă specialista.

Cercetătorii efectuează acest studiu folosind probe de sânge de la pacienți bolnavi de cancer prelevate de la biorepozitorul COVID-19 de la University of Cincinnati (n.r. un depozit de materiale biologice care colectează, prelucrează, stochează și distribuie biospecimele pentru a susține viitoarele investigații științifice), pe care doctorul Kris Hudock, profesor asistent specializat în pulmonolgie, îngrijire critică și medicina somnului la Colegiul de Medicină UC, îl supraveghează.

„Examinăm modul în care inhibitorii, medicamente care permit celulelor imune să răspundă mai puternic, în combinație cu alte tratamente, cum ar fi chimioterapia sau radiațiile, afectează celulele imune ale pacienților COVID-19 și ale pacienților bolnavi de cancer și diagnosticați cu noul COVID-19”, precizează aceasta.

Ambii speciliști susțin că datele lor preliminare arată că un medicament anti-diabetic, metformin, poate reduce producția acestor proteine ​​de către celulele imune ale pacienților COVID-19.

„Acestea sunt descoperiri inițiale, promițătoare. Sunt necesare cercetări suplimentare, dar rezultatele noastre arată că la un moment dat vom putea trata complicațiile cauzate de noul COVID-19 cu metformină sau un medicament similar”, mai precizează Trisha Wise-Draper.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a trăit Mahmud Eyvazov 152 de ani? „Secretul meu este munca”