Orban: Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegeri arată că nu respecți democrația. / A fost depusă cu spatele la cetățean, cu fața spre interesul politic al PSD

Orban: Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegeri arată că nu respecți democrația. / A fost depusă cu spatele la cetățean, cu fața spre interesul politic al PSD
Premierul României, Ludovic Orban (FOTO: Facebook - Guvernul României
Publicat: 23/08/2020, 15:51

Ludovic Orban a declarat, duminică, la Gorj, că, împreună cu echipa sa, va discuta cu fiecare parlamentar pe temele cuprinse în moțiunea de cenzură a social-democraților, moțiune despre care spune că „pare că a fost depusă mai degrabă pentru rezolvarea problemelor interne ale PSD”.

Ludovic Orban a reiterat faptul că, din punctul de vedere al Executivului, depunerea moțiunii de cenzură în vacanță parlamentară este neconstituițională, fapt pentru care Executivul a sesizat CCR cu privire la existența unui conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament.

Moțiunea de cenzură a PSD a fost depusă marți și prezentantă joi în Legislativ, cu o zi înaintea congresului extraordinar al PSD, în urma căruia liderul interimar Marcel Ciolacu a fost ales, cu o majoritate covârșitoare, noul președinte al PSD.

„Până la urmă Guvernul va fi acela pe care îl vor decide românii în cadrul alegerilor parlementare”

„Din punctul nostru de vedere este neconstituțională depunerea unei moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară. Normal că atât eu, cât și colegii mei discutăm cu orice parlamentar, le explicăm punctul nostru de vedere. Cu 3 luni înainte de alegeri să depui o moțiune de cenzură arată faptul că nu respecți democrația și că nu înțelegi că până la urmă Guvernul va fi acela pe care îl vor decide românii în cadrul alegerilor parlementare care vor avea loc în 6 decembrie”, a declarat Orban.

De amintit că președintele Iohannis a atacat la CCR Legea privind alegerile parlamentare, după ce aleșii au decis că Parlamentul este cel care stabilește data acestora, prin lege organică. Conform legii contestate la CCR, alegerile parlamentare ar urma să fie organizate cel mai târziu pe 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

„Doi: România are nevoie de Guvern, pentru că sunt extrem de multe provocări la care Guvernul trebuie să răspundă. În materie de fonduri europene, guvernul pe care îl conduc trebuie să pregăteacă baza negocierii pentru acordul de parteneriat pentru bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027, trebui să pregătim Planul național de reziliență și recuperare, care este indispensabil pentru a putea accesa fondurile europene din cadrul facilității de reziliență și recuperare pusă la dispoziția statelor europene de UE. Guvernul trebuie să asigure deschiderea școlilor, reluarea anului școlar în cele mai bune condiții. Guvernul trebuie să se ocupe de pregătirea alegerilor locale. Guvernul implementează deja Planul de relansare economică și investiții „Reclădim România”, pe care l-am prezentat public la 1 iulie și la ora actuală suntem aproape 90% din actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din plan adoptate și urmează să adoptăm și restul de acte normative, după care urmează implementarea tuturor acestor măsuri care sunt extrem de importante pentru dezvoltarea economică a României”, a completat Orban.

Calendarul moțiunii, încă incert

„Această moțiune de cenzură a venit de nicăierea, a a părut mai degrabă o moțiune de cenzură menită să rezolve problemele interne ale PSD și a fost o moțiune de cenzură depusă cu spatele la cetățean, cu fața spre interesul politic al PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat, sâmbătă, după victorie, care este strategia privind moțiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns că dorește „un vot cât mai rapid, respectând Constituția și legile țării ”, evitând să spună dacă în sesiunea extraordinară sau cea ordinară.

„Era normal să așteptăm congresul, o să termin toate discuțiile cu liderii politici, aveau și ei această reținere de a discuta după congres, eu doresc – și colegii mei, după ultima discuție – ne dorim un vot cât mai rapid, respectând Constituția și legile țării”, a spus Ciolacu.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe o pajişte...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O femeie din SUA, condamnată din greşeală pentru crimă, a stat 43 de ani după...
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ţara dispare de pe hartă. Se fac planuri de INVAZIE: O necesitate ISTORICĂ
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×