Noi condiții de intrare în Norvegia și Germania, în contextul pandemiei de COvid-19. Ce trebuie să știe românii

Noi condiții de intrare în Norvegia și Germania, în contextul pandemiei de COvid-19. Ce trebuie să știe românii
FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 10/11/2020, 20:36
Actualizat: 10/11/2020, 20:54

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, prin intermediul unor comunicate, că autoritățile din Norvegia și Germania au impus noi condiții de intrare în cele două țări, în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, începând din noaptea de luni spre marți, persoanele care sosesc din state aflate în zona roșie, inclusiv România, trebuie să prezinte la intrarea în Norvegia un test molecular tip PCR sau antigen negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile engleză, franceză, germană, norvegiană, suedeză sau daneză. Lipsa testului negativ poate atrage refuzul intrării pe teritoriul norvegian.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Norvegiei următoarele categorii:

– cetățenii norvegieni și persoanele cu reședința în Regatul Norvegiei;
– persoanele aflate în tranzit;
– cetățenii străini care sosesc în mod regulat în Regatul Norvegiei din Regatul Suediei sau din Republica Finlanda pentru a desfășura activități lucrative sau pentru studii, cu excepția personalului medical care a avut o ședere mai mare de 7 zile în afara Regatului Norvegiei;
– cetățenii străini care își desfășoară activitatea în domenii considerate critice pe teritoriul Norvegiei;
– solicitanții de azil și refugiații;
– cetățenii străini cu permis de ședere pentru membru de familie;
– personalul diplomatic și consular acreditat în Regatul Norvegiei;
– cetățeni străini invitați de autoritățile norvegiene să participe la negocieri internaționale și alți cetățeni străini care fac parte din delegații care sosesc în Regatul Norvegiei în conformitate cu obligațiile internaționale;
– personalul militar.

În plus, toate persoanele care sosesc din zone roșii sunt obligate să efectueze o perioadă de carantină de 10 zile.

În cazul în care persoanele în cauză nu au asigurată o locație pentru efectuarea carantinei (reședința în Regatul Norvegiei sau un spațiu pus la dispoziție de către angajatorul/clientul pentru care desfășoară o activitate în acest stat), acestea vor efectua carantina la o unitate hotelieră desemnată în acest scop.

Autoritățile norvegiene au informat că obligativitatea efectuării carantinei la o unitate hotelieră se aplică inclusiv membrilor de familie ai cetățenilor norvegieni care sosesc în acest stat în scop de vizită.

Modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Germaniei, în contextul pandemiei de COVID-19

În continuarea precizărilor anterioare privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România.

Măsurile sunt aplicabile începând cu data de 8 noiembrie 2020 și vizează, în principal, reducerea perioadei de carantină obligatorie de la 14 la 10 zile, precum și restrângerea semnificativă a posibilității de exceptare de la măsura carantinei prin prezentarea unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat anterior intrării pe teritoriul german.

Astfel, conform informațiilor comunicate de autoritățile germane, perioada de carantină poate fi suspendată anterior expirării termenului standard de 10 zile numai dacă persoana în cauză efectuează un test pentru depistarea infecției cu COVID-19, începând cu a cincea zi după intrarea în Republica Federală Germania, și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

De asemenea, persoanele care sosesc din zone de risc trebuie să își înregistreze datele personale prin intermediul paginii de internet: www.einreiseanmeldung.de.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să se deplaseze în Republica Federală Germania să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment sau elemente de specificitate stabilite de landul de destinație, prin accesarea paginii de internet: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: 00 49 30 21239555, 00 49 30 21239514 şi 00 49 30 21239516, Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 6838135; 0049 2286838211; 0049 228 6838244; 00 49 228 6838254, Consulatului General al României la München: 0049 89 553307; 0049 89 98106143, Consulatului General al României la Stuttgart 0049 711 664 86 11, 0049 711 664 86 12, 0049 711 664 86 13, 0049 711 664 86 14 și 0049 711 664 86 15, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Berlin 00 49 160 157 9938, oficiului consular al României la Bonn 0049 173 5757 585, oficiului consular al României la München 0049 160 208 7789 şi oficiului consular al României la Stuttgart 0049 171 681 3450.

Intrarea în Grecia, permisă doar cu test pentru COVID-19. Ce alte condiții au impus autoritățile elene

Autoritățile elene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene în contextul pandemiei de COVID-19, aplicabile indiferent de țara de proveniență.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, că începând de la această dată, toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de țara din care sosesc.

Mai mult, potrivit MAE, începând de miercuri, 11 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, indiferent de țara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru COVID-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene.

În plus, de marți, 10 noiembrie, obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) se aplică și tuturor persoanelor care părăsesc teritoriul Republicii Elene, indiferent de destinație. Sunt exceptați, totuși, de la această obligație turiștii care părăsesc Grecia, ca urmare a finalizării sejurului.

Cursele Blue Air spre Roma nu mai aterizează pe Aeroportul Fiumicino, din 18 decembrie. Ce se întâmplă cu zborurile spre această destinație

Toate zborurile Blue Air operate pe ruta București – Roma și Bacău – Roma vor avea, temporar, ca aeroport de destinație Aeroportul Internațional Ciampino- Giovani Battista Pastine, din 18 decembrie, a anunțat, recent, compania aeriană low-cost, prin intermediul unui comunicat.

Astfel, Blue Air va transfera temporar pe Ciampino zborurile operate anterior pe Aeroportul Roma Fiumicino, oferind trei zboruri săptămânale pe ruta București Otopeni – Roma Ciampino și pâna la șapte zboruri săptămânale pe ruta Bacău – Roma Ciampino.

Astfel, începând cu 18 decembrie, Blue Air va opera zboruri de la București Otopeni la Roma Ciampino și de la Bacău la Roma Ciampino. Prețurile biletelor încep de la 29,99 Euro/ segment, taxe incluse, potrivit Blue Air.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator