Poliția cere închiderea unuia dintre cele mai luxoase restaurante din București, după ce patronul milionar ar fi refuzat să respecte legislația legată de pandemie. Localul lui Mohammad Murad este considerat o „bombă cu ceas”! (EXCLUSIV)

Poliția cere închiderea unuia dintre cele mai luxoase restaurante din București, după ce patronul milionar ar fi refuzat să respecte legislația legată de pandemie. Localul lui Mohammad Murad este considerat o „bombă cu ceas”! (EXCLUSIV)
Omul de afaceri Mohammad Murad are necazuri mari după autoritățile au pus gând rău restaurantului pe care acesta îl deține în centrul Bucureștiului
Publicat: 30/01/2021, 14:00

Poliția Capitalei a solicitat Primăriei Sectorului 1, în mod oficial, să închidă unul dintre cele mai luxoase restaurante din centrul orașului, pe motiv că reprezentanții acestuia ar refuza, constant, să respecte legislația legată de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Localul în cauză este controlat de Mohammad Murad, cel mai mare investitor din turismul românesc. De altfel, afaceristul de origine libaneză a mai avut necazuri cu Poliția și în luna octombrie, când anchetatorii au solicitat, de la primărie, un set de documente legate de construcția clădirii în care funcționează restaurantul.

Restaurantul Mandaloun, unul dintre localurile exclusiviste din buricul Bucureștiului a făcut obiectul unui scandal monstru, în luna octombrie a anului trecut, după ce Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a interzis servirea în localurile care își primesc clienții în spații închise.

Cu toate acestea, restaurantul lui Mohammad Murad a continuat să funcționeze, iar la data de 8 octombrie a făcut obiectul unui control al polițiștilor Secției 2. Când polițiștii tocmai se pregăteau să aplice legea, reprezentanții restaurantului au arătat anchetatorilor o hârtie care atesta faptul că, în realitate, clădirea în care Murad ar fi investit în jur de un milion de euro este, de fapt, o terasă.

Pentru că părea a fi o diferență uriașă între actele eliberate de autoritățile locale și realitate, polițiștii au solicitat Primăriei Sectorului 1 să le pună la dispoziție documentele existente la Serviciul Disciplina în Construcții pentru a stabili dacă Murad a făcut modificări ale clădirii din momentul în care s-a eliberat autorizația de construcție și până la data verificării. Totuși, cu toate că au trecut aproape patru luni de atunci, Poliția Locală, în cadrul căreia funcționează Disciplina în Construcții, nu a trimis, încă, niciun răspuns.

Conform unor surse din cadrul Primăriei Sectorului 1, la nivelul instituției a fost întegistrat un document prin care s-a solicitat închiderea luxosului local.

Mandaloun, amendat o dată la două zile

Polițiștii ar fi argumentat necesitatea acestei măsuri drastice prin faptul că reprezentanții restaurantului refuză să respecte legea și face obiectul unui număr mare de amenzi contravenționale”.

Potrivit unui răspuns emis de Poliția Capitalei, la solicitarea GÂNDUL.RO, restaurantul respectiv a fost controlat de 13 ori, iar în nouă cazuri autoritățile au emis amenzi în valoare totală de 46.000 de lei.

Omul de afaceri Mohammad Murad a urmat și o carieră politică și a fost candidat la Primăria Mangalia, la ultimele alegeri locale.

În ziua alegerilor, acesta s-a aflat în mijlocului unui scandal uriaș, soldat cu un dosar penal pentru mită electorală, după ce un apropiat al său a fost depistat cu maşina plină de bani și materiale electorale.

Murad, reclamat pentru mită electorală

Mai mult, cu numai câteva zile înainte de ziua votului, poliția din orașul Mangalia a deschis un dosar penal pe numele lui Mohammad Murad, candidat independent, sprijinit de PSD, pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor. Dosarul ar fi fost întocmit după ce organizaţia locală a PNL a formulat plângere în acest sens atât către Biroul Electoral, cât şi la Poliţie.

Mohammad Murad ar fi distribuit persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Acestea aveau trecute pe ele suma de 10.000 de lei, respectiv numele candidatului independent Mohammad Murad.

„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv”, se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?