Polițistul pedofil a încercat să scape din pușcărie după ce s-a declarat bolnav. Legiștii au dejucat planul prădătorului sexual cu 18 victime

Polițistul pedofil a încercat să scape din pușcărie după ce s-a declarat bolnav. Legiștii au dejucat planul prădătorului sexual cu 18 victime
Eugen Stan a fost condamnat la 20 de ani de închisoare/Sursa foto/Ciao.ro
Publicat: 04/08/2021, 17:43

Eugen Stan, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră cunoscut publicului drept „polițistul pedofil” după ce a agresat sexual nu mai puțin de 18 persoane, între care mai mulți copii, a încercat să scape de pușcărie la nici trei ani de detenție, în condițiile în care a primit o condamnare de 20 de ani.

În ianuarie 2018, Brigada de Poliție Rutieră a fost zguduită de un scandal fără precedent, după ce un agent care, în afara orelor de program era un părădător sexual extrem de periculos, a fost arestat preventiv. Polițistul bucureștean a fost acuzat de 18 agresiuni sexuale, iar printre victime s-au numărat și mai mulți copii. Mai mult, în unele situații, acesta nici măcar nu a avut răbdare să-și schimbe uniforma și a atacat îmbrăcat în polițist.

La momentul respectiv, scandalul public a fost cu atât mai mare cu cât, după prinderea lui Eugen Stan a ieșit la iveală faptul că acesta violase o femeie, însă împotriva lui nu fuseseră luate măsurile legale de către judiciariștii Secției 18. În plus, colegii săi știau despre acest incident, care a avut loc în anul 2016, motiv pentru care, uneori, făceau glume pe seama lui.

Totuși, niciunul dintre colegi nu l-au recunoscut atunci când anchetatorii, care încă nu-l identificaseră, au dat publicității imagini cu acesta, într-o scară de bloc în care abuzase un copil. Capturat de polițiștii Biroului Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri, Eugem Stan a fost arestat preventiv. În timp ce se afla închis în Arestul Poliției Capitalei, acesta a încercat, pentru prima dată, să scape de detenție și a contestat măsura.

Rămas în spatele gratiilor, fostul agent al Brigăzii de Poliție Rutieră a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie și a fost mutat, mai întâi la Penitenciarul Rahova, iar de acolo la Penitenciarul Giurgiu, închisoare de maximă siguranță.

Eugen Stan a primit avocat din oficiu

Și de această dată, fostul polițist rutier a încercat să convingă autoritățile să-l elibereze și să-l lase să revină în societate. Potrivit portalului instanțelor de judecată, la începutul acestui an deținutul Eugen Stan a solicitat întreruperea pedepsei pe caz de boală. Ulterior, instanța a solicitat ca deținutul să fie supus unei expertize medico-legale.

Efectuarea unei expertize medico-legale privind pe condamnatul Stan Eugen, în prezent deţinut în Penitenciarul Giurgiu, prin care să se stabilească dacă petentul-condamnat suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în caz afirmativ urmând să se precizeze dacă această boală face imposibilă executarea imediată a pedepsei. Emiterea unei adrese către Penitenciarul Giurgiu pentru a asigura prezenţa condamnatului la sediul Serviciului Teritorial de Medicină Legală Giurgiu în vederea expertizării medico-legale. Emiterea unei adrese către Serviciul Teritorial de Medicină Legală Giurgiu pentru a aduce la cunoştinţă întrebările la care să răspundă Comisia de expertiză medicală. Plata taxei de expertiză medico-legală efectuată persoanei condamnate, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției”, hotărau, în data de 21 ianuarie, magistrații Judecătoriei Giurgiu.

Patru luni mai târziu, Stan a primit un avocat din oficiu, iar la termenul din 24 mai instanța a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei, pe care a considerat-o ca neîntemeiată. În același timp, deținutul a fost obligat la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, în timp ce onorariul apărătorului din oficiu, în valoare de 313 lei, a rămas să fie achitat din fondurile Ministerului Justiţiei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic