VIDEO | Ciolacu: Acest guvern cade mâine. Că-i convine domnului Iohannis sau nu, cel mai stabil și mai serios din România este PSD

Publicat: 04/10/2021, 22:39
Actualizat: 05/10/2021, 20:57

Președintele PSD a declarat, luni, că președintele Klaus Iohannis este direct responsabil pentru actuala criză guvernamentală, pentru că a refuzat categoric să desemneze un premier al social-democraților, după câștigarea alegerilor parlamentare. Marcel Ciolacu a spus că Iohannis trebuie să accepte că cea mai bună formulă de guvernare pentru România o reprezintă un Executiv de stânga, format în jurul PSD, dar exclude intrarea la guvernare alături de PNL, mizând pe alegerile anticipate.

„Klaus Iohannis trebuie să înțeleagă că avem o problema imensă, chiar de suveranitate, de tot. Acest guvern trebuie să cadă mâine (marți – n.r.). Unii se fac că nu au fost la guvernare, Orban aproape ne spune că el nu are nicio treabă. Barna nu are nicio treaba. Problema e să-și revină cu minciunile și șmecheria asta politică. Statul român e la un pas de disoluție, nimeni nu mai are încredere în autoritățile statului. Trebuie întors la popor”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Liderul PSD a precizat că în acest moment nu se pune problema ca social-democrații să vină cu o propunere de premier și îl acuză pe Klaus Iohannis că a refuzat propunerea PSD de după alegerile Parlamentare. E a subliniat că actuala majoritate parlamentară nu mai reprezintă voința românilor și cere instalarea unui guvern de tehnocrați până la declanșarea alegerilor anticipate.

„Nu avem ce propunere de premier să avem. Nu mai poți să reinventezi. Democrația acestei țări este sub semnul întrebării din cauza unei decizii de încălcare a spiritului Constituției a lui Iohannis. Trebuia să pună premier de la PSD când românii au dat în alegeri acest mandat. Mie nu mi-a dat Iohannis mandatul. Am fost și am cerut un guvern demn și eficient. Nu vreau Ciolacu premier, domnul Rafila este mai potrivit. Ni s-a spus că nu, că a câștigat dreapta. Nu fugim de guvernare, ci considerăm că nu mai poți, prin cum arată acum Parlamentul, nu mai reprezintă dorința românilor. Cu cine să fac Guvern, cu Cîțu, cu Turcan? Guvernările trebuie să vină pe baza unui proiect politic. Avem echipa, facem legi, noi ne pregătim, dar Parlamentul este un schelet mort. Facem un guvern de specialiști care să conducă până la alegeri anticipate”, a afirmat Ciolacu.

Șeful PSD îi transmite președintelui Klaus Iohannis că indiferent dacă acceptă sau nu, cel mai stabil și mai serios din România este PSD.

„Că-i convine domnului Iohannis sau nu, cel mai stabil și mai serios din România este PSD. Trebuie găsite soluții mature pentru criza în care ne aflăm. Facem un calendar asumat de toate forțele politice și de Iohannis. Am văzut ce specialiști au PNL și USR. Dar avem oameni în BNR, de exemplu, a spus Marcel Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...