George Simion (AUR): Nu îl vom susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Noi avem altă propunere

George Simion (AUR): Nu îl vom susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Noi avem altă propunere
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/10/2021, 15:09

George Simion, co-președinte AUR, a declarat joi, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, că formațiunea sa nu îl va susține pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Acesta a mai spus că în cazul în care Ciucă nu va obține o majoritate în Parlament, AUR va iniția procedurile pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, informează Agerpres.

„Nu o să susţinem varianta lui Nicolae Ciucă ca premier, Marcel Ciolacu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Florin Cîţu -, preşedinte al Senatului. Asta se vehiculează. Eu sper ca PSD să nu marşeze la această variantă, să nu facă blat cu Klaus Iohannis (…). Dacă nu va obţine o majoritate pentru Nicolae Ciucă, noi o să iniţiem procedurile de suspendare. Acum, mingea este la PSD”, a declarat George Simion.

George Simion: Noi avem o altă propunere

Totodată, Simion a mai declarat că AUR a înaintat o altă propunere de premier către președintele Klaus Iohannis.

El spune că, din punctul de vedere al formațiunii, nu este clar ce îl califică pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

„Preşedintele Iohannis ne-a transmis că propunerea de prim-ministru va fi generalul Nicolae Ciucă. Noi am înaintat o altă propunere astăzi la Cotroceni şi preşedintele are pe masă două alegeri. I-am pus în vedere lui Klaus Iohannis faptul că dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va iniţia suspendarea preşedintelui. Am să merg cu propunerea unui prim-ministru independent sau altă persoană din afara partidelor politice. Preşedintele ne-a spus că se pare că ăsta e hobby-ul nostru, suspendarea preşedintelui, şi i-am transmis că fiecare cu hobby-urile sale. Colegul Mihai Negoescu l-a întrebat pe preşedinte ce îl califică pe Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru, la care preşedintele a spus că asta va reieşi din dialogul pe care îl va purta Nicolae Ciucă cu noi”, a mai spus George Simion.

Cine este Nicolae Ciucă

Ciucă a fost șeful Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. El a ocupat această funcție din ianuarie 2015, iar în decembrie 2018 președintele Klaus Iohannis i-a prelungit cu un an mandatul său normal de patru ani.

El a fost și șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004). Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, el fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak). Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi dupa al Doilea Război Mondial.

Nicolae Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în localitatea Plenița, județul Dolj. A terminat Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985 și apoi a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988. A fost comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare și instrucție, pentru ca în 1993 să ajungă ofițer de stat major în biroul operații.

Ciucă a participat la misiuni pe cele mai importante fronturi de operațiuni din afara țării și la numeroase exerciții militare: în Bosnia și Herțegovina, Afganistan și Irak.

În anul 2003, a obținut titlul de doctor în științe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

De-a lungul carierei, Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Obligație pentru românii care au copii. Justiția a dat verdictul. Ce nu pot face în...
Taxa de drum 2024. Ce trebuie să verifice șoferii
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unii angajați au început să-și ia concediu fără să le mai spună șefilor
×