Un tânăr din Maramureș, dealer, a reclamat polițiștilor că a fost „țepuit” de alți traficanți de droguri. Ce conțineau, de fapt, pachetele vândute ca substanțe interzise

Un tânăr din Maramureș, dealer, a reclamat polițiștilor că a fost „țepuit” de alți traficanți de droguri. Ce conțineau, de fapt, pachetele vândute ca substanțe interzise
Sursa foto: IGPR - Caracter ilustrativ
Publicat: 23/08/2022, 14:05
Actualizat: 23/08/2022, 14:07

Polițiștii din Maramureș au descoperit că drogurile vândute consumatorilor de un tânăr erau de fapt aspirină pisată. Au ajuns la această concluzie când au analizat prafurile, după o sesizare halucinantă dealerului, care reclama calitatea substanțelor cumpărate de la alți traficanți.

Un maramureșean, traficant de droguri, s-a dus la poliție să reclame că a fost înșelat de alți traficanți de la care a cumpărat cocaină pentru a o vinde mai departe, însă marfa nu a fost de calitate, iar clienții săi s-au plâns constant de produs, relatează Newsweek, pornind de la un articol exclusiv al publicației locale Vasile Dale.

Tânărul din Cupșeni, Maramureș, în vârstă de 20 de ani, s-a prezentat la sediul poliției și ar fi reclamat faptul că i-a împrumutat unui tânăr suma de 8.000 de lei pentru a-i vinde ceva substanțe interzise.

Polițiștii, lăsați mască de reclamația tânărului, au început să îl ia la întrebări și așa au aflat că reclamantul ar fi vândut substanțele respective, iar consumatorii s-au plâns de calitatea îndoielnică.

L-au luat la întrebări și pe celălalt tânăr căruia i-ar fi dat banii pentru a vinde marfa și și acesta ar le-ar fi povestit polițiștilor că toți consumatorii s-ar fi plâns de faptul că drugurile nu aveau efectul scontat.

Ulterior au descoperit că, în loc de substanțe interzise, consumatorii cumpărau de fapt substanțe permise, dar la alt preț, respectiv aspirină pisată – praf de aspirină.

Informații au fost confirmate de polițiști care spun că la unitatea de poliție amintită este în lucru un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, arată sursa citată.

Taficul de droguri la nivel național

Potrivit celui mai recent raport anual al Agenției Naționale Antidrog (ANA), pe 2021, 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, în timp ce, 6% dintre ei au consumat și în ultimul an, iar 3,9% au consumat şi în ultima lună.

Și în contextul apariției pandemiei, în 2020 s-a înregistrat valori mai scăzute de trafic. „Traficul la nivel național rămâne în continuare determinat de cantităţi mici de droguri traficate la nivelul străzii, destinate consumului propriu (micul trafic stradal), cu scăderi ale numărului de capturi pentru cocaină, heroină, amfetamină, MDMA, canabis și rezină de canabis, 78,18% din numărul total de capturi (0,13% din cantitatea totală de droguri confiscate) reprezentând capturi mai mici de 5 g, 250 comprimate sau 5 ml. Raportat la numărul de capturi și cantități confiscate, canabisul rămâne în continuare cel mai capturat drog la nivel naţional, menținându-și disponibilitatea pe piața drogurilor din România”, arată raportul ANA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la...
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Prețurile la biletele de avion ajung la cote maxime
×