Judecătorul Ion Tudoran, cel care și-a construit o vilă fără autorizație în Sectorul 1 al Capitalei, sfidează Poliția. Nu a fost sancționat nici până acum

Judecătorul Ion Tudoran, cel care și-a construit o vilă fără autorizație în Sectorul 1 al Capitalei, sfidează Poliția. Nu a fost sancționat nici până acum
Sursă Foto - Infractorul.ro
Publicat: 09/12/2022, 22:55
Actualizat: 10/12/2022, 01:38

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran de la Curtea de Apel București, cel care și-a ridicat o vilă în Sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire, dă cu flit autorităților.

Tudoran a fost chemat să clarifice situația, mai exact, să dea explicații despre cum și-a ridicat o vilă fără autorizație.

Acesta nici nu s-a obosit să se prezinte la Poliția Locală a Sectorului 1, iar autoritățile, intimitate de greutatea judecătorului, par să accepte acest lucru.

Totodată, faptele judecătorului au și iz de evaziune fiscală, deoarece, cel mai probabil judecătorul plătește chiar și acum impozit pe construcțiile vechi pe care le-a cumpărat în 1998, cu suprafață și valori mult mai mici decât sunt în realitate.

Poliția Locală, ținută la poartă de judecătorul Tudoran

Fostul judecător al Curții de Apel București, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, devenit celebru după ce a inventat probe în dosarul Băneasa, și-ar fi ridicat case în sectorul 1 al Capitalei fără autorizație de construire, fără să plătească taxa de autorizare, fără facturi de lucrări și cu muncitori aduși „la negru” de la firme ale persoanelor din cercul de apropiați.

În urma dezvăluirilor, Poliția Locală a Sectorului 1 (Disciplina în construcții) a pornit o anchetă pentru a verifica modul în care judecătorul și-a construit vila.

Polițiștii locali s-au prezentat în fața casei judecătorului, dar au fost ținuți la poartă.

Toate încercările oamenilor primăriei de a avea un dialog cu cei din spatele gardului au fost în zadar.

Totuși, pare cam greu de crezut că judecătorul sau celelalte persoane din casă nu i-ar fi observat pe polițiștii care mișunau pe la poartă, mai ales pentru că vila lui Tudoran este  plină de camere de luat vederi.

Astfel încât, polițiștii locali au toate motivele să creadă că au fost ignorați.

Polițiștii locali susțin că nu au reușit să interacționeze cu judecătorul Tudoran, dar în schimb i-au găsit acasă pe vecinii acestuia, care aveau și și ei ceva probleme în materie de construcții, mai precis, ridicaseră o construcție în curte fără nicio autorizație.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că în curtea de la adresa str. Dumitru Zosima nr…, la nivelul parterului, în partea din spate, au fost executate lucrări de construire fără autorizație, constând în ridicarea unei anexe (magazie), motiv pentru care a fost întocmit procesul-verbal de constatare și sancționare nr…., dispunându-se, totodată, măsura de obținere a autorizației pentru lucrările executate nelegal, în caz contrar desființarea acestora”, a transmis Primăria Sectorului 1, potrivit Cetățeanul.ro.

Pare că de acum încep problemele reale.

Amendații, care au toate motivele să-i transmită urările lor de bine vecinului lor, judecătorul Tudoran, sunt socrii arhitectului Matei Damian, directorul executiv al Direcției Urbanism din Primăria Capitalei.

Damian, un apropiat al primarului general Nicușor Dan, a fost promovat în primărie chiar de edilul care vrea să salveze Bucureștiul de construcțiile ilegale.

Polițiștii au plecat, dar au continuat verificările la primărie.

După ce l-au identificat pe proprietar, adică pe Corneliu Bogdan Ion Tudoran, l-au invitat la sediul Primăriei pentru a da explicații în legătură cu ridicarea vilei fără niciun fel de autorizație de construire.

„În ceea ce privește adresa str. Dumitru Zosima nr…, vă informăm faptul că, în urma deplasării în teren, nu s-a găsit nicio persoană care să pună la dispoziție documentele solicitate și să permită accesul polițiștilor locali în vederea verificării, motiv pentru care s-a demarat procedura de verificare a proprietarului în baza de date, ulterior fiind  întocmită și transmisă invitația nr. 103/02.11.2022”, a transmis Primăria Sectorului 1.

Tudoran, supranumit „Zeus” din cauza atitudinii sale în instanță, nu putea să fie pus la zid tocmai de niște amărâți de polițiști locali.

El a ignorat invitația și nu s-a prezentat la primărie timp de o lună și jumătate.

„Poliția Locală Sector 1 a demarat procedura de verificare a proprietarului în baza de date și ulterior a întocmit și transmis invitația cu numărul 103/02.11.2022, însă confirmarea de primire a invitației trimisă prin poștă nu a intrat în posesia instituției noastre pentru a urma procedurile legale”, arată reprezentanții Primăriei Sectorului 1.

Așadar, polițiștii locali tratați cu indolență și sfidare de judecătorul Tudoran, o vor lua de la capăt cu „verificările”.

„Pe adresele lui Ion Tudoran nu au fost eliberate niciodată documentații de urbanism”

De altfel, Primăria Sectorului 1 a confirmat că, imobilul lui Tudoran din strada Zosima a fost ridicat fără autorizație de construire.

Jurnaliștii ziarului Cetățeanul.ro au solicitat Primăriei Sectorului 1 lista documentațiilor de urbanism eliberate la adresa din Strada Dumitru Zosima, din anul 1998, atunci când Ion Todoran a cumpărat imobilul, și până în prezent.

Răspunsul autorităților de sector nu lasă loc de interpretat, spunând că judecătorul Tudoran nu a cerut niciodată autorizații pentru mansardare și înălțarea clădirii cu un etaj.

„Din verificările efectuate în baza de date a Biroului Reglementări Urbanistice și Arhivă, în depozitul de arhivă al instituției precum și consultând listele de inventar emise de către Primăria Sectorului 1, a rezultat că pentru imobilele situate în Strada Ing. Zosima Dumitru, primarul Sectorului 1 nu a emis nicio documentație de urbanism, respectiv certificat de urbanism și/sau autorizație de construire/desființare, PUD sau PUZ, în perioada 1998-2022, până la data prezentului răspuns, le-au transmis oficialii Primăriei Sectorului 1 jurnaliștilor.

Primăria Sectorului 1 a promis că funcționarii își vor face datoria și vor lua măsurile legale în cazul construcției ilegale a lui Tudoran.

„Având în vedere aspectele precizate mai sus, vom reveni cu o nouă completare a răspunsului referitor la cele constatate de către polițiștii locali și la măsurile dispuse de către aceștia în ceea ce privește imobilul de la adresa strada Dumitru Zosima nr… din Sectorul 1 al Capitalei”.

Vila lui Tudoran, ridicată fără niciun ban

În anul 1998, judecătorul Ion Tudoran și soția sa, Doina, director general în cadrul Consiliului Concurenței, au cumpărat două imobile în București, în strada Dumitru Zosima, situate unul lângă altul, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.

Potrivit datelor din registrele oficiale ale sectorului 1, cele două proprietăți erau formate dintr-o casă veche, cu două camere, bucătărie, cămare, baie și un WC în curte, respectiv un corp de clădire cu alte două camere, un hol și o baie.

După ce le-a cumpărat, judecătorul a transformat dărăpănăturile într-un adevărat palat.

Pentru aceste lucrări neautorizate, după cum au confirmat chiar apropiații judecătorului, Ion Tudoran nu a cerut ajutorul niciunei firme de construcții, care i-ar fi cerut documentația de urbanism, ar fi încheiat contract, ar fi emis facturi pentru care să plătească impozite și taxe la buget, cum ar fi fost normal.

Potrivit surselor Cetățeanul, la ridicarea caselor din strada Dumitru Zosima au lucrat muncitori de la Autovit, de la Târgul Aleea Castanilor și Piața Delfinului, deținute în timp de frații Florea și Cornel Pârvu, cunoscut ca și ”Chinezu’”, parteneri de afaceri ai lui Ion Tudoran.

Lucrările ar fi fost făcute pe degeaba, spune o sursă din anturajul judecătorului, care s-a ocupat chiar cu aducerea constructorilor.

A luat o casă tip vagon, doar cu parter, a dat-o jos, a reconstruit-o aproape de la temelie. Nu putea să pună placă de beton peste o casă veche și șubredă. I-am adus muncitori acolo, și ca o picanterie, nici apă de băut nu le dădea.Spuneau oamenii că îi muncește de le sar ochii din cap, ”ne ține peste program măcar de ne-ar da apă și ceva de mâncare”, nici nu-i plătea, că erau plătiți de alții”, potrivit unei declarații a unei persoane apropiate lui Tudoran.

Aceeași persoană a mai detaliat că: „Lucrările au fost făcute în 2003 – 2004, când se lucra și la Autovit. O parte dintre muncitori au fost luați de la Autovit, alții de la Piața Delfinului și Aleea Castanilor”.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc