Violoncelistul Andrei Cavassi, pe scena ICR Londra, pe 1 martie | VIDEO

Violoncelistul Andrei Cavassi, pe scena ICR Londra, pe 1 martie | VIDEO
Publicat: 01/03/2023, 10:27
Actualizat: 01/03/2023, 10:29

Institutul Cultural Roman de la Londra omagiază sărbătoarea Mărțişorului, avându-l ca invitat, în data de 1 Martie, de la ora 19:00, pe carismaticul Andrei Cavassi, violoncelist cu o carieră internațională de excepție. 

Recitalul violoncelistului constituie o premieră atât pentru artist cât şi pentru rețeaua institutelor culturale din străinatate, anume de a concerta, respectiv, de a găzdui un astfel de recital pe scena unei instituții de cultură cu recunoaştere internațională. Andrei Cavassi face parte din categoria muzicienilor care te cuceresc de la primele acorduri. Cu o statură impetuoasă, aproape atletică, muzicianul şi-a desăvârşit cariera concertând pe 3 continente, de la Berliner Philarmonie şi Teatro Colon în Buenos Aires până la Blue Note în Tokyo şi Pirelli în Milano fiind câștigătorul medaliei de aur la concursul internațional de interpretare de la Vienna (2020).

Andrei Cavassi s-a născut într-o familie cu o bogată tradiție artistică, fiind a 4-a generație de artişti din familia sa. Moştenind o puternică chemare artistică, Andrei a  studiat  la Universitatea Naţională de Muzică din Capitală, la Luxemburg, unde a urmat masterclass-ul Mariei Kliegel, apoi la Zürich şi la Hamburg. După terminarea studiilor, a cântat în Orchestra Filarmonică George Enescu şi în Orchestra Naţională Radio, concertând apoi în toată lumea.

“Mereu mi-au placut ascocierile dintre vechi si nou…consider ca muzica mea este ingredientul perfect.”, spune Andrei, de altfel, talentul său fiind  acela de a transpune publicul într-o călătorie care îl va ține fără suflare încă de la primele atingeri ale corzilor.

Catinca Maria Nistor, director al ICR Londra declara: “Ȋmi doream de mult să-l putem invita pe Andrei la ICR Londra. Ma bucur că toate demersurile mele au condus, într-un final, la includerea acestui recital în programul nostru. Andrei Cavassi e un artist de exceptie, face parte din vârfurile generației lui de creatori. Urmăresc îndeaproape fenomenul muzical şi, în mod special, artiştii români care au facut performanta în Marea Britanie şi nu numai, tocmai pentru ca doresc ca ICR Londra sa fie un loc al Excelenței, un nod strategic cultural în aceasta parte a lumii, în care românii să fie cunoscuți şi recunoscuți pentru talentul lor. Muzica lui Andrei are o conotație aparte, reiterez gandurile lui Andrei şi mă alătur cu bucurie visului lui… “vreau ca prin muzica mea să îi fac pe oameni să viseze la o lume mai bună, o lume în care visurile se implinesc”

Andrei Cavassi s-a stabilit  în Japonia în anul 2010, venind deseori să concerteze în Europa. “Experienţa de a cânta şi de a lucra zilnic cu artişti japonezi de un nivel tehnic foarte ridicat m-a schimbat fără îndoială în bine şi am avut parte de multe momente de neuitat…”

Andrei Cavassi a produs mai multe evenimente culturale printre care: concerte în cadrul Tokyo Olympics în parteneriat cu primăria din Tokyo , Unplugged by Andrei Cavassi (100 de ani de relații diplomatice România – Japonia, evenimente pentru Harry Winston Tokyo.

De asemenea, a performat la TIFF 2021 împreună cu Sergei Polunin cât şi la Premiile Gopo 2021, ambele în România. A apărut în Elle Magazine, Harper’s Bazar, Tokyo TBS Television, Rock FM, Luxury Magazine, Business Magazine, Kanal D Television, Smart FM, Tokyo NHK Television, Bravo! Magazine, We Love Music, Romanian National Television, Antena 1 Television, A List Magazine, Viva Magazine, Digi 24 Television, Aleph TV, TIFF, ProTV.

Programul recitalului Andrei Cavassi de la ICR Londra include lucrări clasice, semnate de J.S. Bach sau Béla Bartók, celebra Oblivion a lui Astor Piazzola, melodii compuse de Gheorghe Zamfir, din coloana sonoră a unor filme cunoscute, continuând cu Mocirița sau Dans țărănesc de Constantin Dumitrescu, până la Ave Maria sau la piese de Aerosmith, Coldplay și Trooper.

Foto: Facebook Andrei Cavassi

CITEȘTE ȘI: District23, cel mai mare festival de muzică din vestul României, în iunie, la TIMIȘOARA

ROCANOTHERWORLD 2023: Madrugada, Moonlight Breakfast și Orkid, printre invitați

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. Urmează temperaturi de 30 de grade Celsius, dar şi...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
WhatsApp, în mare pericol. Datele personale pot fi furate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
„S-a născut luptător” Cum se simte fiul lui Christian Sabbagh după ce a fost operat...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Cum vor influența schimbările climatice agricultura românească?
×