Un profesor de la Harvard susține că a găsit fragmente de tehnologie EXTRATERESTRĂ provenite de la un meteorit căzut pe Terra. SUA confirmă

Un profesor de la Harvard susține că a găsit fragmente de tehnologie EXTRATERESTRĂ provenite de la un meteorit căzut pe Terra. SUA confirmă
Sursa foto: Pixabay/ urikyo33
Publicat: 10/07/2023, 10:52

Profesorul de la Harvard Avi Loeb crede că ar fi găsit fragmente de tehnologie extraterestră de la un meteorit care a căzut în apele din largul Papua, Noua Guinee, în 2014.

Comandamentul Spațial al SUA a confirmat cu aproape o certitudine, 99,999%, că materialul provine dintr-un alt sistem solar. Guvernul i-a dat lui Loeb o rază de cercetare de 10 km unde este posibil să fi căzut meteoritul.

„Acolo a avut loc mingea de foc, iar guvernul a detectat-o de la Departamentul de Apărare. Este o zonă foarte mare, de mărimea orașului Boston, așa că am vrut să o stabilim”, a declarat Loeb. „Ne-am dat seama de distanța mingii de foc pe baza timpului de întârziere dintre sosirea undei de suflu, bum-ul exploziei și lumina care a sosit rapid”.

Calculele lor le-au permis să traseze traiectoria potențială a meteoritului. S-a întâmplat ca aceste calcule să traseze o traiectorie chiar prin aceeași rază de acțiune proiectată de 10 km care a venit din partea guvernului american.

Loeb și echipa sa au luat o barcă numită și au mers în zonă. Nava a efectuat numeroase treceri de-a lungul și în jurul traiectoriei proiectate a meteoritului. Cercetătorii „au periat” fundul oceanului atașând un dispozitiv plin de magneți la barca lor.

„Am găsit zece sfere. Acestea sunt sfere aproape perfecte, sau bile metalice. Când le privești la microscop, ele arată foarte distinct și ciudat. Au culori aurii, albastre, maro, iar unele dintre ele seamănă cu o miniatură a Pământului”, a explicat profesorul de la Harvard.

O analiză a compoziției a arătat că sferele sunt alcătuite din 84% fier, 8% siliciu, 4% magneziu și 2% titan, plus oligoelemente. Ele au dimensiuni sub milimetrice. Echipajul a găsit în total 50 dintre ele.

„Are o rezistență materială care este mai dură decât toate rocile spațiale care au fost văzute înainte și catalogate de NASA”, a adăugat Loeb.

„Am calculat viteza sa în afara sistemului solar. A fost de 60 km pe secundă, mai rapidă decât 95% din toate stelele din vecinătatea soarelui. Faptul că era făcută din materiale mai rezistente chiar și decât meteoriții de fier și că se deplasa mai repede decât 95% din toate stelele din vecinătatea soarelui, a sugerat că ar putea fi o navă spațială a unei alte civilizații sau un gadget tehnologic”.

El compară situația cu oricare dintre navele spațiale Voyager lansate de NASA.

„Acestea vor ieși din sistemul solar în 10.000 de ani. Imaginați-vă că se vor ciocni cu o altă planetă îndepărtată peste un miliard de ani. Ar apărea ca un meteorit de o compoziție care se deplasează mai repede decât de obicei”, a explicat Loeb.

Cercetările și analizele sunt abia la început la Harvard. Profesorul încearcă să înțeleagă dacă sferele sunt artificiale sau naturale. Dacă sunt naturale, aceasta le va oferi cercetătorilor o perspectivă asupra materialelor care ar putea exista în afara sistemului nostru solar. Dacă sunt artificiale, încep cu adevărat întrebările.

„Ne va lua zeci de mii de ani să ieșim din sistemul nostru solar cu actuala noastră navă spațială spre o altă stea. Acest material a petrecut acest timp pentru a ajunge la noi, dar acum este aici. Trebuie doar să ne verificăm curtea din spate pentru a vedea dacă avem pachete de la un Amazon interstelar care are nevoie de miliarde de ani pentru călătorie”, a spus Loeb,

„Sperăm să găsim o bucată mare din acest obiect care a supraviețuit impactului, pentru că atunci ne vom putea da seama dacă este o rocă sau un gadget tehnologic”, a conchis profesorul, potrivit wral.com.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Noi funcții Google pentru Android și Maps! Anunțul făcut de companie
×