Podcast ALTCEVA | Mihai Leu despre dorul de casă și munca neplătită în măcelărie în Germania: „Nu m-a căutat nimeni din România” (VIDEO)

Publicat: 29/08/2023, 20:42

Mihai Leu a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 26 august. Printre altele, românul pentru care „imposibilul nu există”, a vorbit despre dorul de casă și munca în măcelărie, fără să fie plătit după ce a ajuns în Germania.

Leu a devenit cunoscut în Germania ca pugilist sub numele Michael Löwe, unde a devenit campion mondial WBO la semimijlocie, în 1997. Însă anterior, din Atena a plecat spre Italia, ascuns de un șofer englez de TIR în cabina sa. Astfel, a ajuns în Franța după un drum de 36 de ore. Apoi a plecat în Germania, unde a lucrat într-o măcelărie, fără să fie plătit, până să devină campion mondial.

„Să știi chiar asta, așa, cumva, pentru mine a fost o surpriză destul de de dură faptul că în toată perioada aia, poate datorită fricii, datorită dar nu m-a căutat nimeni din România, nu mi-a transmis nimeni, niciun mesaj de încurajare, absolut nimic. Și m-a durut asta foarte tare. Să știi, adică erau momentele în care chiar aveam nevoie, fiindcă la început n-am avut niciun ban. Cei de la Leverkusen, după ce au dat acei bani, nu mi-au mai dat nimic o perioadă, fiindcă eram suspendat, am fost suspendat șase luni de zile. Am lucrat într-o măcelărie, nu aveam niciun ban și a fost foarte greu. Și la momentul respectiv chiar simțeam nevoia să să primesc măcar o încurajare verbală”a povestit Mihai Leu, la Podcast ALTCEVA cu Adrian Artene.

Pugilistul a adăugat că îi era extrem de dor de „absolut tot” din România.

„Să știi că poate nu-ți închipui, dar îmi era dor de tot. Îți dai seama, nici n-aveam mobil. Aveam un pat cu arcuri. Era foarte greu, într-o anexă. Am primit un apartament de la Bayer Leverkusen, dar pot să spun, aveam un dulap cu o ușă, aveam un pat cu arcuri, era tot denivelat. În bucătărie, spre exemplu, nu aveam absolut nimic. Și a fost destul de greu.

Așa cum ți-am spus, mă duceam la măcelărie dimineața, la șase, dar au fost numai câteva zile, fiindcă i-am spus la un moment dat măcelarului: uite, eu nu am niciun ban, zic, nu știu ce te-ai înțeles cu cei de la Bayer, câți bani să-mi dai, dar -îi zic – mie să-mi în fiecare zi, acolo 20-30 de mărci. Și mi-a zis: păi m-am înțeles cu cei de la Bayer să-ți dau să mănânci. Și am zis: dar eu nu mănânc mult. N-a vrut să-mi dea niciun ban”, își amintește pugilistul.

Mihai Leu: „A fost singura dată când am fost un sportiv total indisciplinat”

Primul drum pe care l-a făcut la revenirea în țară, după Revoluția din 1989, a fost la Hunedoara.

„Bineînțeles, prima și prima dată m-am dus la mama acasă, dar bine, trebuia să merg, spre exemplu, cu lotul Germaniei la un turneu. Poate a fost singura dată când am fost un sportiv total indisciplinat. Le-am spus prima dată că vreau să merg în România să văd ce e cu familia. Nu m-au lăsat, au zis să merg la turneu și după turneu și atunci cred că am spus că sunt accidentat și m-am dus în România. Da, îmi era dor să văd ce se întâmplă, mai ales toată lumea vorbea de Revoluție, dar nu știam exact care e situația. Vorbeam acasă și tot spuneau că este în regulă, dar nu știai dacă ți se spune adevărul sau nu”, a adăugat Mihai Leu.

Mihai Leu – povestea unui campion

Născut în anul 1968, în Hunedoara, a devenit cunoscut în Germania ca pugilist sub numele Michael Löwe, unde a devenit campion mondial WBO la semimijlocie, în 1997.

Însă, el a început să boxeze în 1977, la un club din Hunedoara, iar din 1982 a trecut la Dinamo București.

Sub emblema lui Dinamo, a câștigat campionatul național, patru ani consecutiv, dar în 1986 s-a transferat la Steaua București și a fost selecționat în lotul național.

În 1987, la 19 ani, a devenit campion mondial de juniori. S-a retras din box în urma unei accidentări, fiind neînfrânt la fel ca legendarul boxer european Terry Marsh.

După Revoluție, s-a reîntors în România şi s-a stabilit, împreună cu familia, la Hunedoara. A început apoi să concureze ca pilot de raliu, unde a devenit campion național în 2003 la bordul unui Hyundai Accent WRC.

Urmărește podcastul integral cu Mihai Leu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Doliu național! S-a stins marele ANTRENOR al României. Legendă a sportului mondial
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×