RĂZBOI în Ucraina, ziua 720: Rusia plănuiește să dubleze numărul de trupe de-a lungul frontierelor cu statele baltice și Finlanda

RĂZBOI în Ucraina, ziua 720: Rusia plănuiește să dubleze numărul de trupe de-a lungul frontierelor cu statele baltice și Finlanda
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski
Publicat: 13/02/2024, 08:39
Actualizat: 13/02/2024, 11:57
11:55

Rusia amenință Occidentul cu un „răspuns dur” dacă activele rusești de miliarde de $ vor fi confiscate

Moscova a avertizat asupra unui răspuns „dur” dacă SUA și Uniunea Europeană vor confisca active rusești în valoare de sute de miliarde de dolari.

UE a adoptat ieri o lege pentru a pune deoparte profiturile excepționale obținute din activele înghețate ale băncii centrale rusești și a le trimite în Ucraina.

De la invazia rusă, SUA și aliații săi au blocat aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele rusești suverane din Occident.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat pentru radio Sputnik că acesta este un „furt”.

„Este însușirea a ceva ce nu-ți aparține”, a spus ea.

Purtătoarea de cuvânt a avertizat că răspunsul din partea Rusiei va fi „extrem de dur”, deoarece Rusia a considerat că are de-a face, în esență, cu hoți.

„Având în vedere că țara noastră a calificat acest lucru drept furt, atitudinea va fi față de hoți”, a declarat doamna Zakharova. „Nu ca niște manipulatori politici, nu ca niște tehnologiști supradotați, ci ca niște hoți”.

Rusia a declarat că, dacă proprietatea sa este confiscată, atunci va confisca activele americane, europene și ale altor state ca răspuns, potrivit SkyNews.

11:52

Rusia câștigă teren în Ucraina, avertizează Norvegia: „Rușii obțin un avantaj major pe front”

Serviciul de informații al Norvegiei a avertizat că forțele rusești câștigă avantajul în războiul din Ucraina.

Avantajul Rusiei în ceea ce privește numărul de trupe și materialele furnizate de țări precum Coreea de Nord și China a plasat-o într-o poziție mai puternică decât în urmă cu un an, a declarat șeful unității de informații militare a Norvegiei.

Ucraina va avea nevoie de un ajutor militar occidental „extins” pentru a schimba situația, a declarat Nils Andreas Stensones.

„În acest război, Rusia se află în prezent într-o poziție mai puternică decât în urmă cu un an și este în curs de a obține un avantaj”, a declarat el reporterilor.

Rusia „ar putea mobiliza de aproximativ trei ori mai multe trupe decât Ucraina” și „face față sancțiunilor mai bine decât se aștepta”, a spus el.

Industria sa poate produce acum suficiente muniții, vehicule de luptă, drone și rachete pentru a menține efortul de război tot anul, a spus el.

„Ar fi nevoie de un ajutor occidental extins în materie de armament pentru ca forțele ucrainene să se poată apăra și să recâștige inițiativa în conflict”, a spus dl Stensones.

11:52

Rusia plănuiește să dubleze numărul de trupe de-a lungul frontierelor cu statele baltice și Finlanda

Moscova intenționează să dubleze numărul de trupe staționate de-a lungul acestor granițe, ca parte a pregătirilor pentru un potențial conflict militar cu NATO în următorul deceniu, a transmis serviciul de informații externe al Estoniei.

Kaupo Rosin, directorul general al serviciului estonian, a declarat că, în prezent, Rusia nu este „dispusă să desfășoare acțiuni militare împotriva NATO” – dar Moscova crede că un conflict este posibil în următorii 10 ani.

El este cel mai recent oficial occidental care avertizează cu privire la apetitul continuu al Rusiei pentru expansiune dincolo de invazia din Ucraina.

Rosin a declarat că reformele militare rusești ar constitui o creștere „substanțială” a trupelor la granițele estice ale NATO.

„Rușii plănuiesc să mărească forța militară de-a lungul graniței statelor baltice, dar și a graniței finlandeze. Este foarte probabil să vedem o creștere a efectivelor, aproximativ o dublare, poate. Vom vedea o creștere a numărului de transportoare de personal înarmat, tancuri, sisteme de artilerie în următorii ani”, a declarat el jurnaliștilor.

Până în prezent, prezența trupelor rusești de-a lungul graniței cu Finlanda, noul membru NATO, a fost minimă.

Dar raportul serviciilor de informații estoniene a declarat că un nou corp de armată ar consta probabil din „două sau trei unități de manevră cu aproximativ o duzină de unități de sprijin de foc și de sprijin de luptă”.

Săptămâna trecută, ministrul danez al apărării a avertizat cu privire la posibilitatea unui atac rusesc în termen de trei până la cinci ani.

Troels Lund Poulsen a declarat că au ieșit la iveală „noi informații” care nu erau cunoscute anterior de țările NATO, potrivit SkyNews.

Rusia folosit racheta hipersonică „Zirkon” în atacul asupra civililor din Kievului în 7 februarie

Institutul de Cercetare Științifică de Expertiză Criminalistică din Kiev raportează că, la 7 februarie, Rusia a folosit pe teritoriul Ucrainei o rachetă 3M22 „Zirkon, potrivit directorului Institutului de cercetare științifică de expertiză criminalistică din Kiev, Oleksandr Ruvin.

Conform informațiilor preliminare, avem într-adevăr faptul utilizării rachetei 3M22 „Zircon”. Acest lucru este evidențiat de marcajele de pe piese și fragmente, identificarea componentelor și pieselor, caracteristicile tipului de armă corespunzător.

…În general, rachetele rusești au părți care pot fi utilizate în mai multe tipuri de produse deodată, altele sunt componente doar pentru anumite mostre. În acest caz, vedem elemente care sunt specifice rachetei 3M22 „Zircon”. Piesele și resturile motorului cu reacție și ale mecanismelor de direcție au marcaje specifice.

Racheta 3M22 „Zircon” este formată din componente marcate cu marcajul corespunzător 3L22, 3В22 etc., adică litera poate fi diferită, dar marcajul general pentru rachete este 3М22.

Pe mai multe fragmente, inscripția 3Л22 a fost realizată prin gravură cu laser și ștanțare, ceea ce indică un nod specific dintr-un produs specific. În plus, șuruburile de pe mecanismele de direcție au marcaje sub forma numerelor 26, ceea ce reprezintă o caracteristică a „Zirconului”. Alte marcaje de pe epava rachetei indică data de producție a componentelor sale constitutive – kin. 2023-2024 ani. Acest lucru înseamnă că racheta a fost asamblată recent .

Potrivit directorului institutului, racheta a fost îndreptată spre o zonă în care nu există instalații militare, infrastructura civilă și au fost afectați civili.

Producătorul declară următoarele caracteristici ale rachetei: rază de acțiune – 600-1500 km, viteză de până la Mach 8-9, greutatea focosului aproximativ 300-400 kg, lungime 8-10 m.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Undă verde pentru Neuralink! Compania lui Elon Musk poate implanta al doilea cip într-un creier...
×