(P) World of Warships: joc video sau o veritabilă lecție de istorie? Cum îl puteți juca gratuit

(P) World of Warships: joc video sau o veritabilă lecție de istorie? Cum îl puteți juca gratuit
Publicat: 27/03/2024, 14:57

Lansat în 2015, World of Warships este un joc video ce poate fi încadrat în genul „online tactical shooter”, marea diferență față de alte titluri similare fiind că jucătorii se înfruntă în nave de război.

Dezvoltat de compania cipriotă Wargaming, jocul poate fi abordat alături de prieteni, împotriva inamicilor controlați de computer, sau direct online, prin match-making, contra altor jucători de pe întregul mapamond. Producătorii promit că fiecare înfruntare din World of Warships este unică, fiind oferite zeci de hărți și moduri de joc, alături de sute de combinații de nave, echipamente și abilități aduse de membrii echipajului.

Inițial, World of Warships punea la dispoziția jucătorilor nave de război atent selecționate, de la începutul secolului al XX-lea și până la perioada post-belică a anilor ’50, încadrate în patru mari categorii: Aircraft Carriers (portavioane), Battleships (cuirasate), Cruisers (crucișătoare) și Destroyers (distrugătoare).

Acestea se diferențiază atât prin caracteristicile de bază, cât și prin opțiunile de gameplay pe care le oferă jucătorilor. Portavioanele au menirea de a descoperi și cerceta câmpul de bătălie, având posibilitatea de a trimite mai multe tipuri de avioane (de luptă sau bombardiere) pentru a slăbi forțele inamice. Totuși, navele în sine nu sunt echipate cu arme foarte performante, necesitând o doză suplimentară de gestionare din partea jucătorilor.

În schimb, cuirasatele sunt grele, echipate cu tunuri masive, armură din plin, dar și armament secundar. Peisajul este completat de crucișătoare, nave mult mai versatile, echipate cu o variate de combinații de tunuri anti-aeriene și torpile, acestea având și posibilitatea de a-și lansa propriile avioane. Marele avantaj al crucișătoarelor este însă rata de foc ridicată, acestea fiind cele mai potrivite nave pentru a hărțui forțele inamice în oricare moment al bătăliei.

Nu în ultimul rând, distrugătoarele sunt cele mai rapide și agile nave din World of Warships, armurile lor fragile fiind compensate de puterea de foc impresionantă. În mijlocul unei lupte, distrugătoarele se pot folosi de paravane de fum pentru a-și masca atacurile cu torpile sau pentru a ascunde navele aliate.

Un update ulterior a adăugat o a cincea clasă de nave jucabile: submarinele. Pentru a furniza bătălii cât mai echilibrate, World of Warships atribuie tuturor acestor nave niveluri (Tiers), pornind de la Tier I, cu posibilitatea de a urca până la Tier X. Acestea sunt folosite și în procesul de match-making pentru a reuni într-un meci jucători de niveluri cât mai apropiate.

Navele din World of Warships sunt fie replici ale unor modele reale, care și-au dovedit deja eficacitatea în operațiuni reale pe oceanele globului, fie modele bazate pe planuri reale, care n-au fost puse însă în practică niciodată. Jocul reunește o distribuție foarte bogată de astfel de vapoare, de la diferite forțe navale din întreaga lume: Marina Statelor Unite ale Americii, Marina Militară Imperială Japoneză, Marina Regală Britanică, Marina Imperială Germană (transformată apoi în Kriegsmarine), Regia Marina Italiană sau Marina Imperială Rusă (transformată apoi în Red Fleet, Marina Sovietică).

Nu lipsesc nici nave olandeze, spaniole, suedeze, poloneze, grecești sau turcești, alături de ambarcațiuni ale Comunității Națiunilor (Commonwealth) sau vapoare de proveniență asiatică (chinezești, taiwaneze, sud-coreene, thailandeze, indoneziene sau malaysiene) sau latino-americane (braziliene, argentiniene, peruviene sau mexicane).

Fiecare astfel de tabăra vine cu propriul set de upgrade-uri ce pot fi aplicate navelor, marinele mai mici cu o serie mai restrânsă de avantaje, în timp ce națiunile mai dezvoltate oferă atât nave din toate categoriile, cât și upgrade-uri pentru toate acestea.

Grație acurateței istorice, World of Warships este considerat și un muzeu digital de vapoare de război, un loc de întâlnire pentru toți pasionații de istorie navală. Conținut nou, bazat pe diferite teme, și noi moduri de joc sunt adăugate în mod constant, pentru a menține viu interesul comunității, dar și pentru a atrage noi jucători.

Primul căpitan de nava român din World of Warships

Cel mai recent astfel de update a introdus primul comandant de navă român din joc, Andrei Teodorescu, a cărui voce este interpretată de actorul George Lungoci. În ciuda aspectului impozant și a gradului, Andrei Teodorescu este un personaj cu tente comice, în stilul cu care ne-au obișnuit rolurile precedente ale lui George Lungoci, din seriale de desene animte precum Viața cu Louie (Life with Louie), Curaj, câinele cel fricos (Courage, The Cowardly Dog) sau Ed, Edd și Eddy (Ed, Edd n Eddy),

Comandantul de navă Andrei Teodorescu este disponibil în World of Warships, pentru toți jucătorii din România: pentru a-l debloca, accesați această pagină și înregistrați-vă folosind codul “TEODORESCU”. Chiar dacă nu vă numărați printre primii norocoși cu acces la acest nou căpitan, nu vă faceți griji: comandantul Teodorescu va fi disponibil în mod gratuit pentru toți jucătorii de World of Warships de la mijlocul lunii aprilie 2024, prin intermediul unui eveniment special in-game.

World of Warships poate fi jucat gratuit pe PC: vă puteți începe aventura de comandant de navă accesând această pagină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Este obligatoriu până pe 11 MAI. Decizia care trebuie să se aplice în TOATĂ ROMÂNIA
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!