Un turist american a primit o FACTURĂ uriașă la telefonul mobil după o scurtă vacanță într-o țară europeană. Care era suma și cum s-a soluționat totul

Un turist american a primit o FACTURĂ uriașă la telefonul mobil după o scurtă vacanță într-o țară europeană. Care era suma și cum s-a soluționat totul
Fotografie cu caracter ilustrativ
Publicat: 18/04/2024, 18:17
Actualizat: 18/04/2024, 18:38

Un turist american a primit o factură uriașă la telefonul mobil după o scurtă vacanță într-o țară europeană. Pe factură scria că datorează furnizorului său suma de 143.000 de dolari.

Rene Remund și soția sa, Linda, au călătorit în Elveția, în septembrie 2023, și nu era prima vacanță aici pentru că bărbatul s-a născut în această țară.

Ca de obicei, el s-a asigurat că furnizorul său de telefonie mobilă a fost notificat de deplasare, mergând într-un magazin pentru a se interesa de condițiile de roaming. El a spus că, în calitate de client de 30 de ani, i s-a spus că este „acoperit”, scrie New York Post.

Dar, crezând că totul este în regulă, în timp ce se bucura de peisajele din Elveția și trimitea fotografii familiei, turistul avea costuri zilnice de roaming de mii și mii de euro.

După ce s-a întors acasă și a primit factura de la compania de telefonie mobilă la care era abonat, Rene a crezut inițial că era în valoare de 143 de dolari, lucru care i s-a părut „rezonabil”.

„Primesc această factură T-Mobile și nu mă deranjează foarte mult pentru că citeam 143 de dolari”, a explicat el, adăugând că abia când a mers să plătească factura și-a dat seama că erau multe zerouri peste. Spun: «Scuzați-mă. 143.000,00 dolari… Sunteți nebuni?»”…

Potrivit facturii de telefonie mobilă, Remund a consumat 9,5 GB de date în timp ce se afla în Europa, în valoare de câteva mii de dolari în fiecare zi. Și în timp ce 5-10 GB nu este considerată o cantitate mare de date, neacoperirea taxelor de roaming va determina un utilizator să piardă mii de dolari foarte repede, arată sursa citată.

„Am sunat la [T-Mobile] și fata m-a pus în așteptare, pentru o vreme. Mi-a spus că verifică și revine, iar când a revenit a spus că este o factură corectă. I-am zis: «Cum adică este o factură corectă?». Iar ea a zis: «Ei bine, asta e suma de plată». I-am spus: «Glumești… Ești nebună»”, a povestit bărbatul.

După confirmarea angajatului de la call-center, factura sa a rămas în valoare de aproximativ 143.000 de dolari, iar americanul a angajat un avocat pentru a argumenta faptul că a fost „acoperit” pentru roaming internațional pentru a evita astfel de taxe „exorbitante”.

Avocatul său a trimis o scrisoare către președintele T-Mobile, în urma căreia a primit un răspuns. Astfel, furnizorul de servicii a spus, „regretă” taxele și că abonatul afectat va primi un „credit” pentru a scădea întreaga factură telefonică.

Într-un e-mail emis către presa locală, T-Mobile a transmis că abonații ar trebui să „verifice întotdeauna caracteristicile de călătorie ale planului lor, cum ar fi roamingul internațional de date, înainte de a pleca. Dacă un client are un abonament mai vechi, care nu include roaming internațional pentru date și apeluri, va trebui să se asigure că utilizează modul Avion și Wi-Fi atunci când utilizează date, pentru a se asigura că dispozitivul nu se conectează la o rețea internațională”…

Fotografie – caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată