Războiul apelor minerale. Aqua Carpatica: Modificările cerute de CNA la spoturi sunt de nuanță, nu alterează mesajul

Războiul apelor minerale. Aqua Carpatica: Modificările cerute de CNA la spoturi sunt de nuanță, nu alterează mesajul
Modificările solicitate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) la spoturile TV ale Aqua Carpatica și care vor fi puse în aplicare sunt doar de nuanță și nu alterează mesajul original, arată compania, într-un comunicat.
Publicat: 09/05/2012, 22:55
Actualizat: 09/05/2012, 22:55

Modificările solicitate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) la spoturile TV ale Aqua Carpatica și care vor fi puse în aplicare sunt doar de nuanță și nu alterează mesajul original, arată compania, într-un comunicat.

În ceea ce privește spotul de apă minerală carbogazoasă, CNA a decis că materialul trebuie modificat astfel încât consumatorul să fie informat cu privire la sursa care probează afirmațiile.

Reprezentanții Aqua Carpatica afirmă, într-un comunicat de presă de miercuri, că membrii CNA „au căzut de acord” că spotul pentru apă minerală carbogazoasă Aqua Carpatica prin care compania afirma că aceasta este cea mai pură apă minerală carbogazoasă din lume „se susține”, însă, pentru „o mai mare acuratețe”, CNA a apreciat că publicul și consumatorii trebuie informați asupra sursei care probează această afirmație.

„În ciuda eforturilor concurenței de a construi o campanie agresivă de dezinformare și de obstrucționare în transmitere a mesajelor sale, Aqua Carpatica a demonstrat încă o dată în fața Consiliului Național al Audiovizualului, în ședința de marți, 8 mai 2012, veridicitatea afirmațiilor susținute în spoturile sale, prin argumente solide și documentate. Atât la spotul pentru apa minerală carbogazoasă cât și la cel pentru apa minerală plată, modificările solicitate de CNA au fost doar de nuanță, nealterând în vreun fel mesajul original”, scriu reprezentanții companiei în comunicatul citat.

Firma a prezentat CNA faptul că una dintre sursele pe care se bazează afirmațiile din spot este „o cercetare științifică a organismului consultativ al Comisiei Uniunii Europene” în care au fost analizate „peste 2.000 de ape minerale din întreaga lume”.

Firma transmite, în același comunicat, că argumentele aduse în discuție de competitorii de pe piață, Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) și Patronatul Apelor Minerale APEMIN, „nu au fost suficient de solide pentru a se ține cont de ele”.

„Este evident faptul că SNAM nu este un organism independent, neutru și echidistant al statului, ci un competitor direct al Aqua Carpatica ce apăra în mod vădit interesele concurenței”, afirmă reprezentanții companiei.

În legătură cu modificările cerute de CNA la spotul pentru apa minerală plată, Aqua Carpatica a acceptat „sugestia” de a face „o mică precizare” în spot, pentru a nu mai exista interpretări.

În cazul celuilalt spot, de apă minerală plată, compania va preciza că se referă la „copii mici”, în loc de „copii” în actuala formă a materialului.

„Astfel, am acceptat să precizăm că este vorba de «copii mici» în loc de «copii», deși întreaga construcție vizuală și conceptuală are în prim plan copii de vârsta mică”, mai spun cei de la Aqua Carpatica.

Compania mai afirmă că peste 53.000 de oameni susțin demersul legislativ al Aqua Carpatica de „transparentizare”, prin afișarea obligatorie a nitraților pe etichetele tuturor apelor minerale din România.

„CNA, validând afirmația că AQUA Carpatica plată (necarbogazoasa) are «cel mai scăzut conținut de nitrați din România (0,8 mg/l)», ne permite să garantăm în continuare în public consumatorilor noștri puritatea apelor noastre și ne păstrăm libertatea constituțională de a comunica acest lucru”, conchide comunicatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ