VIDEO | 13 dintre cele 21 de ținte din PNRR au fost îndeplinite. Analistul Petrișor Peiu: ”Nimic dramatic nu pare să afecteze derularea”

Publicat: 17/01/2022, 22:30

Dintre cele 21 de jaloane şi ţinte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), au fost îndeplinite 13. Patru dintre jaloanele şi ţintele neîndeplinite nu au fost din cauza Guvernului. ”În această etapă, drumul parcurs pare ușor întârziat, dar nimic dramatic nu pare să afecteze derularea”, arată analistul Gândul Petrișor Peiu, în Top 5 evenimente economice din perioada 9-16 ianuarie 2022.

Situația celor 21 de jaloane şi ţinte care au avut ca termen limită 31 decembrie 2021 este următoarea:

  • 13 sunt îndeplinite în mod real, pe formă şi pe fond;
  • patru sunt în implementare, Guvernul având măsuri în derulare care pot conduce la îndeplinirea la timp (în aceste cazuri, Comisia Europeană nu a ridicat semnale de alarmă cu privire la riscul de implementare);
  • două sunt întârziate sau cu risc de a depăşi termenul prevăzut;
  • două sunt blocate (în cazul acestora, măsurile propuse/adoptate de Guvern nu sunt adecvate/suficiente sau nu respectă cerinţele din PNRR).

În cazul jaloanelor în implementare, există neînţelegeri între Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii în legătura cu aplicarea criteriilor de mediu.


Sursa: https://monitorpnrr.eu/

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult