Alimentul al cărui preț s-a înjumătățit în ultimele 2 săptămâni în România! Costă doar 1.99 lei în supermarket

Alimentul al cărui preț s-a înjumătățit în ultimele 2 săptămâni în România! Costă doar 1.99 lei în supermarket
Sursa foto: Facebook
Publicat: 17/11/2022, 16:06
Actualizat: 17/11/2022, 18:01

Varza este una dintre legumele cele mai apreciate de români, astfel că suntem obișnuiți ca prețul acesteia să nu fie prea ridicat, nici în piețe, nici în supermarket.

Prețurile alimentelor au tot crescut în ultimele luni, pe fondul crizei inflaționiste, însă se pare că acest produs nu numai că nu s-a scumpit, dar a și devenit mai ieftin în unele supermarketuri.

Potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, un cunoscut lanț de supermarketuri din țara noastră a redus prețul verzei, la aproape 2 lei per kilogram.

Sursa foto: Facebook

Cu toate acestea, cea mai ieftină varză se găsește în piețe, unde kilogramul costă în jur de 1,2 lei.

„Black Friday la varza românească! Astăzi producătorii români de varză vând acest produs cu 1 leu și 20 de bani! Un moment excelent pentru consumatorii români să-și pună varză la murat! Din punct de vedere economic există o explicație a prețului scăzut la varza care ne-a fost oferită în această dimineață de către un producător, respectiv vremea deosebit de caldă pentru această lună i-a determinat pe consumatori să amâne momentul achiziției acestui produs, în schimb supraproducția și deprecierea verzei urmare a căldurii neobișnuite i-au determinat pe producători să scadă prețul la jumătate din cel practicat în urmă cu 2 săptămâni” 1 k de varză se vinde cu pretul magic de 1 leu și 99 de bani!”, se arată în postarea Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Sursa foto: Facebook

Nu este o eroare! Câți lei costă o sticlă de 1 litru de ulei în magazine

Europa se confruntă cu una dintre cele mai dificile situații economice din istoria modernă. Criza energetică a lovit din plin, iar prețurile au luat-o razna, indiferent că vorbim de combustibili, alimente sau orice altceva.

Pentru români, un reper bun este uleiul. Prețul său a trecut de 10 lei sticla de 1 litru și, vertiginos, continuă să crească.

Uleiul, preț de 23,99 lei/litrul!

La unul dintre cei mai importanți jucători din piață, uleiul de floarea soarelui a ajuns să coste și 23,99 lei/litru! Este drept, însă, că vorbim de calitate superioară – ulei de floarea soarelui presat la rece!

Oferta, diversificată, este pentru toate buzunarele, am putea spune. De exemplu, pe site-ul oficial al supermarketului găsim ulei de floarea soarelui la prețul de 9,99 lei sticla de 1 litru, dar aceeași cantitate se vinde și cu 14,79 lei, însă de către un producător diferit. Diferența este dată, așadar, de compania care produce uleiul, iar românii s-au obișnuit deja cu asta.

Pentru cine dorește rafinament și gust aparte, există și ulei vândut la 74,76 lei/litrul, dar vorbim despre ulei de floarea soarelui cu cimbru, piper și ardei iute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase