GÂNDUL LIVE. Alin Burcea, vicepreședinte ANAT: „Grecia a comunicat foarte bine. Vinde mult mai bine decât Turcia” – VIDEO

Publicat: 01/07/2021, 22:28
Actualizat: 01/07/2021, 22:45

Alin Burcea, vicepreședinte ANAT, a vorbit  a vorbit la ediția GÂNDUL LIVE, de joi, 01 iulie, despre strategia de succes a Greciei, comparativ cu cea a Turciei, care a fost influențată de problemele geostrategice.

Vicepreședintele ANAT a subliniat problema plajelor din Mamaia și Năvodari, formalitățile nefiind finalizate. Mai mult, Alin Burcea critică Guvernul României și spune că  plajele din Mamaia şi Năvodari sunt gata și pot fi predate operatorilor pentru amenajare.

Alin Burcea a declarat în nenumărate rânduri că  ar fi bine ca statul să sprijine litoralul că destinație de turism intern, inclusiv prin darea mai rapidă în folosință a plajelor, așteptată atât de către turiști, cât și de către industria turistică.

„În momentul de față, oamenii pleacă oriunde. Avem o mare problemă legată de plajă, ultima bucată din Mamaia și Năvodari. Plajele din Mamaia și Năvodari au fost terminate în luna mai, nu au fost terminate formalitățile. Din 15 iulie, se vor amenaja barurile.

Când eram în guvernul Năstase, se spunea astfel:  «Guvernați!»

Să mi să spună de la Ministerul Mediului că avem niște proceduri, mi se pare hilar. Și-au adus aminte de anii  ’62- ’63 când se făcea plajă cu prosopelul.

„Este o mare palmă peste obrazul acestei guvernări”

Lumea pleacă pe litoral, spre sud, arată foarte bine. S-a investit mult în hoteluri. Sudul verde este pentru familii.

„Ofensiva sudului”, se spunea cu câțiva ani în urmă. La Mamaia, există mai puțină verdeață, dar sunt cluburile de noapte atractive”.

Vicepreședintele ANAT spune că strategia de comunicare a Greciei a fost foarte bună, deși se afla pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Teritoriul elen a trecut din zona galbenă în cea verde pe 17 iunie. Mai mult, Alin Burcea spune că premierul Greciei a studiat la Imperial College London, un avantaj, iar datorită PR-ului, realizat inclusiv în România, a generat un succes în atragerea turiștilor.

„Grecia se vinde foarte bine. Cred că vom depăși cifrele din 2019”

„Grecia a comunicat foarte bine. Când Turcia era pe lista verde, iar Grecia pe lista galbenă, vindea foarte bine. Premierul a stat o zi în România, a transmis mesajul: români, veniți în Grecia! Va iubim! În Grecia, sunt vloggeri și influenceri  care lucrează în acest sens.

Pe de altă parte, Turcia a inițiat strategia de comunicare adresată turiștilor mult mai târziu.

Comparativ, Turcia a anunțat foarte târziu. În Belek, existau oameni care se rugau să vină rușii. Odată cu summitul Biden-Putin, Rusia a fost de acord să închidă blocajul pentru Turcia. Rusia salvează litoralul Turciei.

Spania s-a relansat de câteva săptămâni”.

Vicepreședintele ANAT spune că târgurile comerciale internaționale au fost anulate, „o greșeală enormă” a ministrului Claudiu Năsui.

„S-a dat OUG să se deschidă târgurile, în general, dar Romexpo, nu. Am făcut adresă ca să se deschidă, Trebuie dat un act normativ pentru Romexpo. Gândiți-vă la Târgul Indagra.

Domnul Năsui a anulat târgurile comericale de export și import internaționale. A făcut niște greșeli enorme.

Când vinzi produse, trebuie să-l prezinți”.

„În niciun caz, soluția nu este să oprești târgurile”, spune Alin Burcea.

„Am stabilit să facem târgurile, în general, în februarie. Dar, în acest an, intenționăm să organizăm în noiembrie.

Am văzut peste 40 de hoteluri în Turcia. Mi s-a spus că într-o singură zi s-au vaccinat 1.5 milioane de persoane.

Vacanță de Revelion

Avem 2 sau 3 variante pe piață. Aduceți-vă aminte de Mauritius, Maldive!”