Ce făceau acești doi tineri, sâmbătă la ora 2:15 noaptea, în Costinești. Au fost prinși în fapt de camerele de supraveghere

Ce făceau acești doi tineri, sâmbătă la ora 2:15 noaptea, în Costinești. Au fost prinși în fapt de camerele de supraveghere
SURSA FOTO: Youtube
Publicat: 08/08/2022, 10:15

Stațiunea Costinești nu este ferită de infractori, arată presa locală, arătând, cu imagini surprinse de camerele de supraveghere, cum se orchestrează micile furturi din magazine.

Camere de supraveghere de pe terasa unei clădiri din Costinești au surprins în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:00, momentul în care mai mulți tineri intră într-o încăpere și, după câteva minute, ei reușesc să iasă în fugă cu câteva obiecte în brațe, potrivit publicației locale Replica.

Astfel de furturi au fost înregistrate de polițiști pe bandă rulantă la Costinești, vara aceasta, sezonul estival fiind unul predilect infracțiunilor. De la furturi din magazine sau din locații, cert este că astfel de acțiuni au fost înregistrate pe bandă rulantă.

Din primele informații, se pare că șapte tineri au participat la întreaga acțiune, unul a stat în stradă pentru a asigura paza, un altul la intrare în locație, iar alți doi au intrat. Ceea ce nu știau bărbații este faptul că întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere, arată sursa citată.

Recomandările polițiștilor

De altfel, polițiștii Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța au derulat recent, la Mamaia, o campanie de informare printre administratorii unităților de cazare cât și angajații acestora, pentru adoptarea unor măsuri de siguranță menite să prevină furturile  din camerele de hotel și de pe plajă, prin oferirea de materiale cu recomandări către turiștii cu care vor interacționa.

Pentru o vacanță în siguranță, polițiștii recomandă:

  • ține permanent ușa camerei încuiată;
  • evită să lași ferestrele deschise, chiar și atunci când ești în camera de hotel;
  • nu lăsa pe plajă bunurile nesupravegheate.