Ce pensie și avantaje va primi Donald Trump în calitate de fost președinte al Statelor Unite

Ce pensie și avantaje va primi Donald Trump în calitate de fost președinte al Statelor Unite
Publicat: 21/01/2021, 20:06
Actualizat: 21/01/2021, 20:08

Miercuri, la prânz, mandatul fostului președinte Donald Trump a expirat și i-au fost eliminate atât puterile de funcție, cât și imunitatea de la urmărirea penală federală care îi revine. Donald Trump are dreptul la o pensie anuală de 221.400 de dolari și beneficii în valoare de mult mai mult decât atât. Cu toate acestea, Trump și-ar putea pierde pensia dacă va fi condamnat în următorul proces de destituire a Senatului. Legea nu permite președinților al căror mandat s-a încheiat prin „înlăturare” prin procesul de punere sub acuzare.

Cu toate acestea, în timp ce Trump este acum un cetățean privat la fel ca orice alt american, el se bucură de anumite avantaje valoroase ca fost președinte. În cea mai mare parte, aceste avantaje rămân disponibile pentru Trump, chiar dacă este condamnat de Senat într-un proces de punere sub acuzare încă în așteptare.

Conform Legii foștilor președinți, un ex-președinte are dreptul la beneficiile legii dacă președinția lor „va fi încetat altfel decât prin înlăturare”. Astfel, deoarece Trump și-a îndeplinit întregul mandat, probabil că ar avea dreptul la o pensie.

Acestea fiind spuse, Legea foștilor președinți este un act al Congresului care poate fi modificat, astfel încât Congresul ar putea să-l excepteze pe Trump de avantajele de care se bucură în calitate de ex-președinte.

Iată avantajele pe care Trump le va obține în calitate de fost președinte.

O pensie anuală

Până la sfârșitul anilor 1950, foștii președinți nu au primit nicio pensie după ce au părăsit funcția. Congresul a schimbat acest lucru, în mare parte din cauza stânjenirii din cauza faptului că fostul președinte Harry Truman a avut venituri mici dincolo de o pensie militară,

Securitate personală

Foștii președinți se bucură și de protecția securității personale. Prin lege, „sub îndrumarea secretarului securității interne, Serviciul secret al Statelor Unite este autorizat să protejeze” un fost președinte și pe partenerul acestuia. Alternativ, președinții care nu beneficiază de protecția serviciului secret primesc în schimb „până la 1.000.000 USD pentru fiecare fost președinte și până la 500.000 USD pentru soțul/soția fiecărui fost președinte în fiecare an fiscal pentru cheltuieli de securitate și de călătorie”.

În teorie, Departamentul pentru Securitate Internă ar putea fi în măsură să refuze protecția serviciului secret lui Trump sau Congresul ar putea modifica legea pentru a-l elimina pe Trump de protecțiile sale de securitate – deși, din multe din aceleași motive, Gordon a citat în avertisment împotriva oferirii lui Trump cu informații clasificate, există motive solide de securitate națională pentru a continua să ofere protecție lui Trump.

Trump a învățat, fără îndoială, numeroase secrete americane în timpul mandatului său, ceea ce îl face o potențială țintă pentru adversarii străini sau alte persoane care ar putea dori să folosească aceste secrete. Cu alte cuvinte, serviciile secrete nu îl protejează doar pe Trump, ci  protejează Statele Unite.

Legea foștilor președinți din 1958 stabilea inițial pensia prezidențială la 25.000 de dolari. Acum președinții primesc o pensie „egală cu rata anuală a salariului de bază, ca în vigoare din când în când, a șefului unui departament executiv” – în prezent aproximativ 219.000 de dolari.

Numele lui Trump a fost mult timp asociat cu opulență, dar s-ar putea ca în curând să aibă nevoie de această pensie pentru a acoperi cheltuielile de bază. Potrivit New York Times, afacerile lui Trump pierd contracte valoroase din cauza mărcii din ce în ce mai toxice a fostului președinte, iar sute de milioane de dolari în împrumuturi sunt pe cale să fie scadente.

Un birou și personal

Legea foștilor președinți finanțează, de asemenea, spații de birouri și un personal modest pentru  directorii executivi. Un ex-președinte poate selecta personalul angajat în temeiul acestui act, iar bugetul total pentru astfel de angajări este de 150.000 de dolari pe an în primele 30 de luni ale fostului președinte din funcție și apoi 96.000 de dolari pe an ulterior.

Între timp, dispoziția care îi permite lui Trump să aibă un spațiu de birouri finanțat de guvern ar putea declanșa conflicte între Trump și administrația Biden. În loc să stabilească un buget fix pentru spațiul de birouri al unui ex-președinte, legea prevede că „Administratorul Serviciilor Generale va furniza fiecărui fost președinte spații de birouri adecvate mobilate și echipate corespunzător, așa cum este stabilit de Administrator, în acel loc din Statele Unite Statele membre, după cum precizează fostul președinte. ”

Astfel, în timp ce Trump poate alege o locație precum stațiunea sa Mar-a-Lago din Florida pentru noul său birou, administratorul serviciilor generale are puterea de a determina ce tip de spațiu de birouri este „potrivit” pentru Trump.

O indemnizație pentru văduva sa

Dacă Trump moare înainte de fosta doamnă Melania Trump, atunci Melania are dreptul la „o indemnizație monetară la o rată de 20.000 de dolari pe an”, cu condiția să nu se recăsătorească înainte de a împlini 60 de ani.

Legea prevede acest beneficiu „văduvei fiecărui fost președinte”. Deci, dacă Trumps divorțează, Melania nu ar avea dreptul la această indemnizație la moartea sa. Dacă s-ar recăsători, noul său soț ar putea fi eligibil la moartea sa.

Informări de securitate clasificate

Foștii președinți primesc în mod tradițional briefinguri de informații. Potrivit lui Susan Gordon, scopul acestor briefuri este de a susține „implicarea continuă a unui ex-președinte în promovarea intereselor Americii”.

Cu toate acestea, un fost președinte nu are dreptul la aceste sesiuni de informare. Mai degrabă, acestea sunt o curtoazie pe care președinții de ședință o oferă în mod obișnuit predecesorilor lor și pot fi excluși la discreția președintelui de ședință.

Având în vedere această limitare, Gordon susține că președintele Biden ar trebui să întrerupă briefing-urile lui Trump din cauza „profilului de securitate” unic al lui Trump. Trump „ar putea fi neobișnuit de vulnerabil”, scrie Gordon și are și „are afaceri care implică entități străine”.

Averea lui Donald Trump

În 2005, jurnalistul Timothy O’Brien a publicat o carte numită „TrumpNation”, susținând că valoarea netă a lui Trump se situează undeva între 150 și 250 de milioane de dolari. Trump l-a dat în judecată pe O’Brien pentru calomnie. Deși cea mai ușoară apărare ar fi să arate documente care dovedesc că valoarea sa netă era de aproximativ un miliard, Trump a susținut că O’Brien a acționat din răutate pentru a vinde cartea. Apărarea lui O’Brien a fost că a documentat surse care au susținut concluziile sale, iar judecătorul a fost de acord și a respins procesul.

Evident, mulți oameni bogați nu vor ca alte persoane să știe cât de bogați sunt. Nu vor dureri de cap de securitate, cereri constante de bani sau angajați care caută creșteri.

În septembrie anul trecut, Forbes a estimat că valoarea netă a averii lui Trump a scăzut cu 600 de milioane de dolari într-un an la 2,5 miliarde de dolari.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...