Cu cât s-au scumpit principalele alimente tradiționale pentru masa de Paște

Publicat: 11 04. 2025, 15:18
Actualizat: 11 04. 2025, 15:20

Românii trebuie să se pregătească să scoată mai mulți bani din buzunar anul acesta pentru masa de Paște, întrucât alimentele tradiționale, de la ouă, cozonac, carne, vin, s-au scumpit considerabil. Până și lumânările pentru noaptea de Înviere au prețuri mai mari ca anul trecut. 

Potrivit unei statici oficiale produsele tradiționale de Paște, în special alimente, precum cozonacul, ouăle sau verdețurile s-au scumpit. Vinul costă cu peste 6% mai mult, iar cozonacul desertul tradițional al românilor s-a scumpit cu peste 5% în ultimul an. Prețul ouălelor a crescut, de asemenea, cu peste 3%.

Astfel, oamenii vor fi nevoiți să aloce un buget mai generos pentru Sărbătorile Pascale. Verdețurile de primăvară, cum ar fi usturoiul și ceapa verde, s-au scumpit semnificativ, iar carnea de miel și oaie costă cu peste 4% mai mult. În privința dulciurilor, tableta de ciocolată s-a scumpit cu 30% față de anul trecut.

Până și lumânările din noaptea de înviere au fost afectate de scumpirile de Paște.

FOTO: Envato

Citește și:

Cum pregăteau românii friptura tradițională de miel, pentru masa de PAȘTE. Rețete din Balcani

Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare: superstiții, obiceiuri și tradiții străvechi care trebuie ținute din Duminica Floriilor și până la Înviere

Câți bani cheltuie o familie pentru masa de PAȘTE/Ce sfaturi au specialiștii financiari