Dan Şucu, președintele Confederației Patronale Concordia, vrea sa reunească toţi patronii din România: ”De ce se anunţă taxe aiuritoare peste noapte, fără ca decidenţii să ne consulte?”

Dan Şucu, președintele Confederației Patronale Concordia, vrea sa reunească toţi patronii din România: ”De ce se anunţă taxe aiuritoare peste noapte, fără ca decidenţii să ne consulte?”
Dan Şucu, președintele Confederației Patronale Concordia

Dan Şucu, președintele Confederației Patronale Concordia, propune o uniune patronală care să reprezinte ”cel puţin jumătate din PIB-ul României”, cu atât mai mult cu cât veniturile bugetare se constituie în majoritate covarşitoare din impozitele, taxele şi contribuţiile pe care le plătesc întreprinderile romaneşti şi străine si angajaţii lor.

Totuși, președintele Confederației Patronale Concordia acuză faptul că Guvernul a propus bugetul pentru anul 2022, numai că reprezentanții patronatelor nu au fost consultați, iar ”creșterile de taxe” au fost, din nou, anunțate.

Dan Șucu solicită baza de calcul în urma căreia se renunță la facilitățile pentru domeniul IT și la cele pentru sectorul construcțiilor.

”Guvernul a propus bugetul pe 2022. Pentru cine ştie şi pentru cine nu ştie, să le reamintim: veniturile bugetare se constituie în majoritate covârşitoare din impozitele, taxele şi contribuţiile pe care le plătesc întreprinderile româneşti şi străine si angajaţii lor. Si, ca de fiecare dată, înainte de propunerea unui buget se vorbeşte despre creşteri de taxe. Fără să fim consultaţi. De ce se vorbeşte din nou despre eliminarea unor facilităţi fără să avem în faţă calculele, analizele şi studiile de impact? De ce se anunţă taxe aiuritoare peste noapte fără ca decidenţii să ne consulte? Dacă se vrea renunţarea la facilităţile pentru IT, industrie care acum a ajuns să aibă o pondere în PIB mai mare decât toată agricultura, vrem şi noi să ştim pe baza căror calcule. La fel în ceea ce priveşte facilităţile pentru construcţii”, solicită Dan Șucu, președintele Confederației Patronale Concordia.

Dan Șucu: ”Care va fi următoarea industrie afectată de măsuri discreţionare? Ar putea fi a ta”

Industriile din România ar putea fi afectate de ”măsuri discreționare”, iar ”oameni fără legitimitate” vor vorbi în numele oamenilor de afaceri.

În ultimă instanță, toate aceste realizări de până acum ar trebui protejate, consideră Dan Șucu.

”Noi, cei care creăm valoare în Romania, atunci când lansăm un produs nou în piaţă, îl urmărim în mod special. Numim totdeauna un responsabil, care verifică zilnic, săptămânal, lunar, ce s-a întâmplat cu acel produs. Poate fi un produs bun de la început sau poate să aibă nevoie de îmbunătăţiri. Le facem cât mai des posibil. Pentru Ministerul de Finanţe aceste facilităţi sunt ca un produs nou pentru firmele noastre. Eu nu am auzit însă ca cineva să vorbească despre responsabilii acestor produse noi, de cineva care să ne spună cât de bine au funcţionat, cum au evoluat ele în timp. Aud doar despre birocraţi care hotărăsc să renunţe la aceste produse şi să arunce în piaţă altele noi, la care probabil vor renunţa din nou şi tot aşa. Singura constantă e incertitudinea.

Care va fi următoarea industrie afectată de măsuri discreţionare? Ar putea fi a ta. Sau a mea. Am petrecut prea mult timp concentraţi doar pe afacerile noastre şi am lăsat de multe ori loc unor oameni fără legitimitate, fără experienţă şi fără bună-credinţă să vorbească în numele nostru. În toţi aceşti ani, fiecare dintre noi am construit afaceri mai mici sau mai mari, dar valoroase. Nu am primit nimic pe degeaba. Am luptat pentru tot ce am realizat. În egală măsură, trebuie să luptăm împreună pentru a ne proteja aceste realizări.

”Există o soluţie pentru a nu accepta ca pe o fatalitate că altcineva ia decizii care ne afectează atât de grav? Da, există şi se numeşte Concordia, confederaţia patronală ce reprezintă în acest moment peste 26% din PIB şi pe care decidenţii au obligaţia legală de a o consulta”

Dan Şucu, președintele Confederației Patronale Concordia

”A venit vremea să construim un patronat puternic”

Confederația Patronală Concordia reunește, de altfel, 14 sectoare esenţiale pentru economia românească, reamintește Dan Șucu, iar decizia de a se implica în această ”uniune patronală” este luată ținând cont, în primul rând, de ”viitorul bussines-urilor” construite în timp și de faptul că este nevoie de un patronat puternic în România.

Dan Șucu transmite că își dorește ca uniunea patronală pe care o preconizează să reprezinte ”cel puţin jumătate din PIB-ul României”.

”Concordia reuneşte 14 sectoare esenţiale pentru economia românească: energie, IT, bănci, retail, industrie, transporturi, ospitalitate, etc. Concordia e construită din companii care au sediul, angajaţii, taxele şi provocările în România, indiferent dacă au capital românesc sau străin. Suntem cea mai mare confederaţie naţională, prin lege partener de dialog social. Ne-am asumat să dăm greutate Consiliului Economic şi Social, Comisiilor de dialog social sau Consiliului Naţional Tripartit – toate aceste organisme despre care cei mai mulţi nu aţi auzit, dar unde legea românească ne dă dreptul şi cadrul european cere să fim ascultaţi şi luaţi în seamă.

Am decis să mă implic în această uniune patronală pentru că nu vreau ca rezultatul muncii mele, viitorul bussines-urilor pe care le-am construit, al angajaţilor mei să fie sub semnul incertitudinii. A venit vremea să construim un patronat puternic. Industrie cu industrie, afacere cu afacere”, notează Dan Șucu.

”Vocea noastră trebuie să fie ascultată. Din asocierea noastră lipsesc încă industrii importante. Am dori să reprezentăm în curând cel puţin jumătate din PIB-ul României. Putem fi mai mulţi, mai puternici, o voce imposibil de ignorat”

Dan Șucu

”De ce lăsăm birocraţii să decidă salariul minim?”

Dan Șucu este de părere că nu ”birocrații” ar trebui să decidă salariul minim din România, și asta din cauză că nu ei ”muncesc în societăţi şi nu ei sunt angajatorii”.

Guvernul, mai scrie Dan Șucu, nici nu ar trebui să facă parte din această ”negociere”, existând riscul ca politicienii să se ”insinueze” în tot procesul, folosindu-l pentru ”interesele lor de imagine”.

”De ce lăsăm birocraţii să decidă salariul minim? Nu ei muncesc în societăţi şi nu ei sunt angajatorii. Salariul este rezultatul negocierilor între angajat şi angajator, eventual între sindicat şi patronat. Ce caută Guvernul în această negociere? Dacă sindicatele şi patronatele îi lasă, politicienii se vor insinua în acest proces şi îl vor folosi pentru interesele lor de imagine. Cine le spune că nu sunt bineveniţi, dacă nu există sindicate puternice şi patronate pe măsură?

Facem afaceri într-un mediu global şi trebuie să fim competitivi. Eficienţa noastră trebuie dublată de coerenţa statului, nu să fim îngenuncheaţi cu decizii luate peste noapte. Le cerem imperios guvernanţilor să respecte legea, aşa cum şi noi o facem, să înceteze să mai mimeze dialogul social şi să folosească experienţa noastră în mod real”, mai spune Dan Șucu, potrivit businessmagazin.ro.

”Prin Concordia, ne punem la dispoziţie experienţa de-o viaţa pentru a putea ajunge împreună cu partenerii sociali la decizii coerente care să ajute atât societatea, cât şi economia românească în general. Te invit să ni te alături. Avem interese comune pe care trebuie să ni le aparăm. Ca să fim respectaţi pentru ceea ce suntem şi facem in Romania. Rezultatul muncii noastre de o viaţă nu poate sta în pixul unui politician. Oricare ar fi el”

Dan Şucu, președintele Confederației Patronale Concordia

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic