EXCLUSIV | Anomalie în pandemie. DSP trimite, prin poștă, amenzi de 3.000 de lei piloților și însoțitorilor de zbor pentru că nu completează formularul destinat pasagerilor

EXCLUSIV | Anomalie în pandemie. DSP trimite, prin poștă, amenzi de 3.000 de lei piloților și însoțitorilor de zbor pentru că nu completează formularul destinat pasagerilor
Anomalie în pandemie

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a început să amendeze personalul navigant pentru necompletarea noului formular PLF (Passenger Locator Form), formular destinat exclusiv pasagerilor, conform denumirii sale.

Atunci când echipajul aeronavei intră în țară și prezintă pașapoartele la graniță, un ofițer introduce datele în sistem, iar în mod automat DSP primește și informația dacă membrul echipajului a completat și trimis formularul respectiv. Dacă formularul PLF nu este transmis, pilotul sau însoțitorul de zbor primește, prin poștă, o amendă de 3.000 de lei din partea DSP.

Surse din cadrul companiei TAROM au transmis, pentru GÂNDUL, că aceste amenzi ajung deja și la personalul navigant de la alte companii aeriene din România. Situația este diferită de cea din alte state europene, unde echipajele de zbor sunt exceptate de la completarea acestui formular.

”În cazul netrimiterii formularului PLF, DSP trimite – tot în mod automat – amenda de 3.000 de lei, prin poștă, pilotului sau însoțitorului de bord. Amenzile vin pe persoana fizică și au început curgă la toate companiile din România, nu numai la TAROM. În alte țări, echipajele de zbor sunt exceptate de la completarea și trimiterea acestui formular, doar la noi nimeni nu gândește înainte de a da astfel de amenzi. După sinuciderea stewardesei de la TAROM, situația precară a companiei naționale, șomajul tehnic de la TAROM și Blue Air sau pierderile financiare uriașe, fie aceste amenzi bomboanele de pe coliva personalului navigant din România?”, spun surse din cadrul TAROM.

Pilot amendat după o cursă din decembrie 2021. Au fost sesizate CNSU și Ministerul Transporturilor

Aceleași surse din compania TAROM au dezvăluit că un pilot a primit deja amendă pentru intrarea în țară după o cursă pe care a avut la finele anului 2021, din cauză că nu a completat formularul destinat pasagerilor.

Sursele citate au precizat că, miercuri 5 ianuarie 2022, s-au transmis deja adrese către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Ministerul Transporturilor, în care li s-a adus la cunoștință această anomalie, dar, până la reglementarea situației, personalul aeronautic navigant va trebui ca, după fiecare aterizare, să stea și să completeze formularul respectiv.

Ca informație de ultimă oră, începând cu data de 5 ianuarie 2022, director de zbor al TAROM este Cătălin Prunariu, după ce în urmă cu o zi a demisionat din funcția de director general al companiei. Interimatul conducerii TAROM este asigurat de Mihăiță Ursu, care are susținere PNL.

Începând din 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în România sunt obligate să completeze electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro. Cei care nu completează formularul vor primi amenzi între 2.000 și 3.000 de lei.


Citește și:

Amenzi usturătoare pentru cei care intră în România fără acest document. Cine trebuie să completeze PLF (formularul de localizare)

Cine are acces la datele completate în formularul PLF? 14 întrebări legate de noul document digital la care răspunde Guvernul

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea Ancăi Molnar. Make-up artista a fost condusă pe ultimul drum...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
12.000 lei amendă. S-a stabilit prin lege că e interzis pentru români. Nu poți renunța
Comoara din stația de autobuz. Descoperirea uluitoare valoarează milioane de euro
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Chris Martin, cea mai sexy vedetă vegetariană din lume
×