Internele, mobilizare generală de Sărbători! O ARMATĂ de 24.000 de polițiști vor proteja românii de FLORII

Internele, mobilizare generală de Sărbători! O ARMATĂ de 24.000 de polițiști vor proteja românii de FLORII
Publicat: 26/04/2024, 17:13
Actualizat: 26/04/2024, 17:51

Ministerul de Interne va mobiliza o forță de intervenție impresionantă de Florii. Nu mai puțin de 24.000 de polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompieri, funcționari etc vor fi la datorie, zilnic, în stradă sau birouri, în acest week-end. Desfășurarea mega-operațiunii este menită să asigure cetățenilor posibilitatea de a se bucua în siguranță de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

Principalele obiective în care vor fi mobilizate forțele de intervenție sunt Bisericile.

În aceste trei zile, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompieri, precum și alți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezenți, cu efective suplimentare, pe principalele artere rutiere, la punctele de trecere a frontierei, în stațiunile turistice și în zona spațiilor aglomerate și a lăcașurilor de cult, anunță MAI.

Bisericile și parcurile, vor fi patrulate conșiincios

Polițiștii și jandarmii vor acționa în zonele apropiate bisericilor, dar și pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor și a locurilor de agrement, cu misiunea principală de a oferi sprijin și îndrumare cetățenilor.

În zilele de vineri, sâmbătă și în Duminica Floriilor, structurile MAI vor intensifica acțiunile punctuale și activitățile preventive, prin prezență activă în stradă.

Atenție la rutele munte-mare!

De asemenea, în acest weekend, Poliția va suplimenta numărul de echipaje la orele de trafic intens pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile rutiere care converg către stațiuni turistice sau către lăcașuri de cult. Peste 1.000 de polițiștii rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave.

Jandarmii, Florii în stațiuni

Aproximativ 200 de jandarmi montani se vor afla permanent pe traseele și în stațiunile turistice, echipați și pregătiți să intervină pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Având în vedere posibile schimbări meteorologice, recomandăm cetățenilor  ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la starea vremii și la itinerariul de deplasare.

În aceste zile, peste 5.000 de pompieri, cu 4.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din situații de risc.

Pompierii, de strajă pensiuni și lumânari

Pentru prevenirea incendiilor, pompierii vor derula activități de verificare la lăcașurile de cult unde se preconizează un aflux mare de participanți, la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor, precum și la unități turistice sau obiective care desfășoară activități economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire vor urmări aspecte privind dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranții exteriori.

Răspunsul la urgențele medicale se va realiza prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD  și 118 autospeciale pentru descarcerare.

Suport aerian

De asemenea, echipajele Inspectoratului General de Aviație al MAI sunt pregătite  cu 15 aeronave pentru transportul cetățenilor aflați în dificultate sau pentru intervenții în sprijinul misiunilor operative pe linie de ordine și siguranță publică.

La frontiera de stat, în contextul Floriilor Ortodoxe, aproximativ 3.900 de polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la granițele țării. Personalul va fi planificat astfel încât să poată fi asigurat un control operativ pe ambele sensuri de deplasare.

Alertă la frontiere

În egală măsură, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieșire din țară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, dacă situația o impune, vor fi folosite inclusiv stații mobile de control. Reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statele vecine, împreună cu care efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului de călători și mijloace auto.

Pentru perioada următoare, recomandăm accesarea aplicației Trafic online a Poliției de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de așteptare pentru a preîntâmpina apariția suprasolicitărilor, din cauza unui număr mare de călători într-un singur punct de trecere, într-un timp foarte scurt.

Primele Florii Schengen

Reamintim faptul că de la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen. Cu toate acestea, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale sunt posibile verificări ale polițiștilor pentru stabilirea situației legale a persoanelor. Scopul acestora este prevenirea infracțiunilor transfrontaliere și a migrației ilegale.

Citiți și: Ce nu este bine să faci de FLORII. Poți avea ghinion tot anul

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Câți turiști au ales litoralul românesc de 1 Mai și Paște?