Mai rar așa ceva! Ce a lăsat moștenire o pensionară de 92 de ani, badantei românce care o îngrijise. Cei 6 nepoți ai bătrânei au contestat testamentul

Mai rar așa ceva! Ce a lăsat moștenire o pensionară de 92 de ani, badantei românce care o îngrijise. Cei 6 nepoți ai bătrânei au contestat testamentul
Ce a lăsat moștenire o pensionară de 92 de ani, badantei românce care o îngrijise
Publicat: 18/04/2024, 16:54
Actualizat: 18/04/2024, 17:20

Antoneta, o româncă din Italia, în vârstă de 45 de ani, care a îngrijit ani la rând o bătrână italiancă. în vârstă de 92 de ani, a primit din partea acesteia – prin testament – o casă în orașul Brescia.

„Am primit de la ea atenția, grija și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la nepoții mei”, și-a motivat bătrâna decizia.

Doar că cei șase nepoți ai bătrânei nu au fost de acord cu decizia ei și au contestat testamentul în instanță, intenția lor fiind aceea de a demonstra că badanta româncă a profitat de starea precară de sănătate a bătrânei și a forțat-o să o treacă în testament ca beneficiară a proprietății respective.

În ajutorul îngrijitoarei a sărit chiar bătrâna repsectivă, care s-a supus controalelor specifice și care au demonstrat că se află în deplinătatea facultăților mintale, conștientă și în măsură să decidă cui vor rămânea bunurile sale după moartea sa.

Îngrijitoarea română a fost acuzată de procuroarea Marzia Aliatis, în urma sesizărilor nepoților, că „a obligat-o pe bătrâna îngrijită să-i doneze imobilul proprietate personală și să-i transfere suma de 9.000 de euro, necesară plății actelor notariale”.

Pe perioada procesului, bătrâna a fost dusă într-un centru de îngrijire pentru bătrâni, considerându-se că badanta româncă era de fapt o profitoare și nu mai putea continua să aibă grijă de pensionară, scrie rotalianul.com.

Antoneta, ajutată de avocata Rosa Afrune, a prezentat în instanță o copie a testamentului în care se specifica donația și o scrisoare din partea bătrânei în care aceasta scria:

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu. Am ajuns să iau această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi”

În continuare, bătrâna a scris în testament că îngrijitoarei îi va reveni casa sa din oraș, iar nepoților magazinul pe care familia îl gestiona și care era tot proprietatea femeii.

„Am avut de la această femeie (de la îngrijitoarea româncă-n.r.) atenția și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la voi. Vă cer și doresc în mod deosebit ca deciziile mele să fie respectate, pentru că vreau să dau posibilitate Antonetei să-și trăiască viața liniștită și cu demnitate”, a scris bătrâna în scrisoarea sa prezentată în fața judecătorilor

Pentru procurorul Marzia Aliatis nu a fost suficientă scrisoarea bătrânei, ea a decis să meargă și să vorbească personal cu dânsa:

„Bătrâna de 92 de ani este lucidă și conștientă de tot ceea ce afirmă”, a declarat în instanță procuroarea italiană și a considerat, în final, că testamentul este valid și de necontestat.

Procesul s-a încheiat în favoarea îngrijitoarei românce, care are toate drepturile de a primi donația din partea celei pe care a îngrijit-o cu dragoste, ani la rând și despre care a specificat: „Mă voi adresa unui judecător ca să o pot aduce acasă și să am grijă de ea, nu ar fi trebuit să ajungă niciodată într-un azil”…

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Penthouse-ul de 500.000 € al Loredanei Chivu a fost ”devalizat”! Imagini HALUCINANTE!
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Cum arată Prințesa Kate Middleton acum, la 2 luni după ce a început chimioterapia. Unde...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
El e criminalul Raisei! Polițiștii l-au săltat și l-au dus la audieri
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei. Polițiștii l-au reținut și dus la audieri....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Planul de pace al lui Putin
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
NU se mai dau tichete de masă. Decizia vine de la Consiliul Europei
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă printre degete
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
Cum s-a ferit Smiley de scandaluri: ”Nu prea mă cert cu lumea în general”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
O cutie de piatră cu ofrande ceremoniale rare, descoperită de arheologii mexicani
×