Nicolae Ciucă: Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă | VIDEO

Publicat: 08/12/2021, 10:54
Actualizat: 08/12/2021, 11:47

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Guvernul va aproba, în ședință, prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie.

Totodată, Executivul va aproba și noile măsuri referitoare la gestionarea pandemiei în perioada sărbătorilor.

„Astăzi vom aproba hotărârea de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă”, a spus Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Premierul a mai spus că va fi discutată și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță sau chiar acordarea lor și anul viitor.

CNSU a aprobat noi măsuri pe perioada stării de alertă

CNSU a aprobat, marţi seara, noi măsuri care se vor aplica pe perioada stării de alertă. Astfel, nevaccinaţii testaţi vor avea acces ca şi persoanele vaccinate sau trecute prin boală în spaţiile închise, a anunțat Raed Arafat.

Aceștia vor avea liber în malluri, la restaurante, pe stadioane şi la concerte, dacă prezintă un test PCR sau antigen rapid. Masca va fi purtată afară doar în locurile aglomerate, iar magazinele, barurile, cafenelele se vor închide la ora 22.00.

Măsurile ar urma să fie adoptate miercuri de către guvern, Arafat spunând că ar putea apărea modificări.

„La sesiunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat Hotărârea 112 pentru prelungirea stării de alertă şi măsurile necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID 19. Clar că situaţia noastră acum este una mai bună decât acum două-trei săptămâni, astfel, după mai multe discuţii, s-a ajuns la implementarea unor măsuri pentru următoarea perioadă care vor modifica restricţiile care au fost până la acest moment”, a declarat, marți seară, Raed Arafat.