VIDEO Nicușor Dan: „Bucureștiul are 150 de km de linie de tramvai, din care 52 de km sunt vai de capul lor”. Există și o veste bună

Publicat: 08/08/2022, 22:19
Actualizat: 08/08/2022, 22:56

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat la B1TV că din cei 150 de km de linie de tramvai pe care îi deține Capitala, 52 de km sunt „vai de capul lor”. Edilul spune că a făcut documentația pentru 16 tronsoane (52 de km pentru reabilitare).

De asemenea, Nicușor Dan a explicat că Bucureștiul urmează să mai primească 99 de tramvaie noi. Cel care a venit și a fost prezentat va intra pe linia 41 din luna septembrie.

„Avem contractul în desfășurare cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, din care știți că primul a și venit, este în probe și va începe să meargă realmente pe linia 41 în septembrie. O să vină 100, e important pentru că parcul nostru are cam 350 de tramvaie și, din `89 până acum, nu sunt decât 17 noi”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul spune că are bani și pentru 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze care ar trebui să intre în flota Bucureștiului  până la finele anului 2023.

„Avem bani europeni pentru 100 de autobuze electrice, a fost o achiziție publică. Depunerea ofertelor s-a încheiat în urmă cu două-trei săptămâni, acum este o evaluare, au depus oferte șase firme serioase, deci probabil că o să semnăm contractul undeva într-o lună și jumătate două din momentul acesta și o să le avem până la sfârșitul anului viitor”, a adăugat oficialul.

„De asemenea, avem în achiziție publică 100 de troleibuze. Documentația este pe Site-ul Electronic de Achiziții Publice. Mai avem bani în PNRR pentru 22 de troleibuze, asta în ceea ce privește reînnoirea flotei”, a mai spus Nicușor Dan.

Începe reabilitarea liniilor de tramvai

„E bine că Bucureștiul are această rețea extinsă de 150 de kilometri linie de tramvai, care de cele mai multe ori nu se intersectează cu traficul. E rău că avem 52 de kilometri care sunt vai de capul lor, cum este (bulevardul, n.r.) Mihalache sau cum este bulveradul Basarab. Vestea bună este că am făcut documentațiile pentru toate aceste 16 tronsoane, în total 52 de kilometri, și avem deschiderea Programului Operațional Regional pentru a le ataca pe toate”, susține primarul general.

„În plus, pentru alți 30 de kilometri, dintre care cel mai interesant, în opinia mea, este reluarea circulației cu tramvaiul prin Piața Unirii, avem în achiziție publică, cu depunerea ofertelor peste două-trei săptămâni, studiul de fezabilitate”, a continuat Nicușor Dan.

Metroul de suprafață – linia de nord

De asemenea, edilul spune că se așteaptă ca până la mijlocul anului viitor să fie implementată o linie de metrou de suprafață în nord.

„Am făcut câțiva pași înainte, avem studiul de prefezabilitate și eu sper că până vara viitoare să avem o linie de nord, fie Gara de Nord – Pipera – Gara Obor, fie Gara de Vest – Pipera – Gara Obor”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Sursa: b1tv

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult