Povestea șocantă a Angelei Neamțu din Valea Seacă, „femeia care doarme cu câinii”

Povestea șocantă a Angelei Neamțu din Valea Seacă, femeia care doarme cu câinii
Publicat: 30/03/2023, 08:56
Actualizat: 30/03/2023, 08:59

O femeie de 76 de ani din județul, fostă asistentă medicală, duce o viață extrem de grea după ce ani la rând și i-a petrecut ajutând oamenii în spital. La bătrânețe însă a ajuns să nu aibă ce pune pe masă sau cu ce se încălzi.

Angela Neamțu are 76 de ani și este din comuna Valea Seacă, jedețul Iași. Toată viața a lucrat ca asistentă medicală în Spitalul Municipal Pașcani, de unde s-a pensionat. Acum trăiește în niște condiții greu de imaginat și se chinuie să facă rost de o pâine pentru a supraviețui.

Angela Neamțu, cunoscută de către săteni drept „femeia care doarme cu câinii”, este pensionară, dar a ajuns la mila oamenilor din cauza faptului că nu beneficiază nici măcar de un leu din pensia pentru care a muncit.

„E tare greu când ești singur și nu te caută nimeni, când nu ai la cine striga, dacă te doare ceva sau dacă vrei să împarți bucuria. De multe ori stau și mă uit peste gard, în speranța că azi va veni cineva și la mine, până atunci mai vorbesc cu cățeii, ei mă ascultă mereu și parcă îmi înțeleg suferința”, povestește femeia, cu lacrimi în ochi pentru BZI.

Ea își amintește cu nostalgie de vremurile pe care le-a trăit în spital. Aceasta mărturisește că a învățat zi și noapte pentru a putea lucra în domeniul medical, deoarece pe vremea ei foarte puțini alegeau această meserie.

Femeia a ajuns în această situație după ce o nepoată i-a luat cardul de pensie și acum nu mai știe nimic despre aceasta, iar din cauza faptului că nu se poate deplasa singură și nu are puterea de a face toate demersurile pentru a obține unul nou, își plânge amarul zilnic, în fața câinilor cu care își împarte viața și a icoanelor.

„Bucuria mea este să mă mai duc la biserică. Îmi place să mai ies din casă, să văd oameni, chiar dacă îi văd cum se uită la mine, că nu am cele mai frumoase haine și poate nici nu miros atât de bine. Dar, la vârsta pe care o am, atât mi-a mai rămas”, mai spune cu tristețe femeia.

Angela Neamțu: „Mi-am pus gardul pe foc”

Cel mai greu i-a fost iarna acesta pentru că nu a avut bani cu care să-și cumpere lemne, din acest motiv nici nu mai are gard, deoarece toate scândurile au fost puse pe foc împreună cu cartoane găsite pe stradă. Femeia încearcă să se îngrijească de curtea și locuința ei, însă a ajuns la capătul puterilor, după atâția ani de muncă și atâtea zile în care nu a avut ce să pună pe masă.

„Nu mă plâng de nimic, doar că în tinerețea mea nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge așa. Îmi este rușine numai când mă gândesc cine am fost și cum am ajuns. Acum ești respectat, doar cât timp ai ceva de oferit, când nu mai ai, lumea uită de tine. Dar în viață nu le poți avea pe toate, așa că primesc tot ce-mi dă Dumnezeu, fără să mai întreb de ce”, adaugă cu tristețe ieșeanca ce se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

Pornind de la cazul Angelei Neamțu, BZI a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe fosta asistentă medicală. Astfel că cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niculina Stoican și Olguța Berbec se dușmănesc de moarte, iar acum s-a ajuns la alt...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
Cum arată turnul rezidențial pe care îl va construi în Dubai un producător de mașini...
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Viitura i-a luat maşina nouă, pentru care de abia făcuse credit pe patru ani. "E...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
O Dacia Duster pregătită pentru off-road se vinde pe Autovit
Calendar ortodox 31 mai 2023. Ce sărbătoare este miercuri?
Unde sunt bărbații care au dispărut în apele mării, în Năvodari. Lipsa lor n-a fost...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
Kilogramele au învins-o pe Oana Sîrbu, fosta iubită a lui Robert Turcescu! Cum arată acum...
Inima OCEANULUI a fost GĂSITĂ! Cui a aparținut COLERIUL de pe TITANIC?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
BANCNOTELE care vor fi retrase din circulație! Banca Națională a făcut anunțul chiar acum: Suntem...
Un bogătaș din România a murit fulgerător
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Cât te costa sa închirezi un șezlong în mini vacanța de Rusalii. La malul mării...