VIDEO | Primar din Tulcea, mesaj pentru parlamentari după ce un șacal s-a blocat în gardul unui localnic: „Ar trebui să fiţi preocupaţi de siguranţa noastră şi a copiilor noştri”

Publicat: 07/12/2022, 19:30
Actualizat: 07/12/2022, 19:35

Primarul comunei tulcene Crişan, Silviu Rahău, a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care apare un şacal prins în gardul unei gospodării. În acest context, el atrage atenția asupra pericolului la care sunt expuși localnicii.

„Un cetăţean al comunei a surprins şacalul prins în gard, pe timpul zilei! Noi, locuitorii Deltei, trăim aici zi de zi, nu doar câteva weekend-uri pe an. Astfel că ne întâlnim des cu astfel de situaţii. Degeaba un anumit parlamentar de ocazie vine o zi, două zile în Delta Dunării şi apoi declară că a pierdut nopţi întregi şi nu a văzut niciun şacal, dar afirmă că, deşi i-au fost arătate filmări, nu este sigur că erau imagini din ţara noastră”, a transmis edilul pe rețeaua de socializare.

Astfel, el atrage atenția parlamentarilor pentru a găsi soluții de a proteja cetățenii din zonă de aceste animale sălbatice.

„Doresc sa trag un nou semnal de alarmă legat de prezenţa din ce în ce mai frecventă a şacalilor în gospodăriile oamenilor. Fac apel la parlamentarii tulceni să ducă mai departe, cât de urgent posibil, acest semnal de alarmă şi să înţeleagă faptul că Delta Dunării este locuită, nu doar un muzeu de vizitat vara. Iar dumneavoastră ar trebui să fiţi preocupaţi de siguranţa noastră şi a copiilor noştri”, a scris primarul Silviu Rahău pe Facebook.

VIDEO: Facebook.com/Silviu Rahău

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase