Puitorul de mine al Forțelor Navale, un elicopter IAR Puma Naval și un avion de patrulare al SUA au verificat spațiul maritim. Ce au descoperit

Puitorul de mine al Forțelor Navale, un elicopter IAR Puma Naval și un avion de patrulare al SUA au verificat spațiul maritim. Ce au descoperit
Publicat: 14/08/2023, 19:45

Forțele Navale Române au efectuat, luni, mai multe misiuni de cercetare a spațiului maritim din proximitatea litoralului românesc, după ce o mină a explodat dimineață în zona digului din zona Costinești.

Statul Major al Forțelor Navale a anunțat, luni seara, că nu au descoperit nicio altă mină marină în derivă în timpul misiunilor de cercetare a spațiului maritim din proximitatea litoralului românesc, după ce au primit, în jurul orei 10.00, de la ISU Dobrogea, o informare cu privire la explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costinești și la existența unei mine aflate în derivă, în zona digului de larg al Portului Mangalia.

Conform autorităților, a doua mină semnalată la Mangalia nu era un dispozitiv exploziv. „Obiectul care a fost raportat la serviciul 112 că plutește în zona digului de intrare din Mangalia nu este mină marină, este un buștean mai mare”, au anunțat Forțele Navale.

Misiuni conjugate

Inițial, MApN a anunțat că Garda de Coastă verifică situația la fața locului după ce o mină a explocat, iar în ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmau se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat pentru a evalua situația și interveni pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată.

„Scafandrii EOD și o navă a Gărzii de Coastă au executat o misiune comună de cercetare a raionului maritim din apropierea țărmului de la Costinești, în urma căreia nu au fost identificate mine marine aflate in derivă. Tot în cursul zilei de astăzi, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), un elicopter IAR Puma Naval și un avion de patrulare al Statelor Unite ale Americii au executat, începând cu ora 13.00, misiuni conjugate de cercetare maritimă și aeriană, în spațiul maritim cuprins între Constanța și Mangalia, în urma cărora nu au identificat nicio mină marină aflată în derivă în spațiul monitorizat”, a transmis Statul Major al Forțelor Navale.

Instituția a precizat că misiunile de monitorizare a raionului maritim aflat în responsabilitatea Forțelor Navale Române vor continua. „De la începutul războiului din Ucraina, în luna februarie 2022, Forțele Navale Române și-au adaptat planurile de activități și desfășoară acțiuni sistematice de cercetare a spațiului maritim din zona de responsabilitate, cu nave și aeronave militare, în colaborare cu structurile din sistemul național de apărare, cu atribuții în domeniu, precum și cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică”, potrivit Statului Major al Forțelor Navale.

Puitor de mine / Sursa foto: Forțele Navale Române

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern