Radu Dinulescu, avocat, despre noile tramvaie de la Astra: „Acolo este o mare încurcătură. S-ar putea să existe o diferență, altfel nu le așteptam atât” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Publicat: 28/11/2022, 20:00

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că în cazul tramvaielor de la Astra, cumpărate de PMB, s-ar putea să existe o diferență între ce s-a livrat și caietul de sarcini din licitație. 

„Nu e vorba aici doar de recepția tehnică de tip omologare tramvai, orice tramvai. Nu! Aici este vorba și de simetria care trebuie să existe între tramavaiul livrat și caietul de sarcini. Acolo este o mare încurcătură, pentru că indiferent dacă dai un tramvai care merge pe șine, el poate fi omologat, este un tramvai în care te urci, merge, deschide ușile.

Dar Municipalitatea a cerut un anumit tip de tramvai, cu un anumit tip de motor, cu un anumit tip de scară de coborâre, cu un anumit număr de locuri pentru călători, și s-ar putea, cred eu, să existe o diferență, altfel nu așteptam din iunie până acum să vedem aceste tramvaie pe străzi, în mod cert”, a declarat avocatul Radu Dinulescu în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Totodată, și Marius Pavel, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București a declarat că există diferență între caietul de sarcini al noilor tramvaie și vehiculele livrate.

„Eu cred că există și altfel de tipuri de diferențe. De exemplu, din ce am auzit,  boghiurile sunt ușor diferite, cabina vatmanului este diferită față de caietul de sarcini. Noi vorbim de un caiet de sarcini strict, de la culoare, până la numărul de scaune…”, a declarat Marius Pavel în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

După ce a schimbat motoarele „din mers”, patronul Astra Arad forțează nota și transmite un ultimatum aiuritor Primăriei Capitalei

Practic, continuă scandalul dintre Astra Arad și Primăria Capitalei, după ce comisia specială din primărie a refuzat să semneze recepția tramvaielor care stau, din vară, în depourile Societății de Transport București (STB). Punctul de plecare al neînțelegerilor a fost faptul că Astra Arad a livrat tramvaie cu un motor cu capacitate mai mică decât cea care prevăzută în caietul de sarcini. Acum, Valer Blidar – patronul Astra Arad –  amenință cu procese și transmite un ultimatum Primăriei Capitalei, fixând și o dată-limită, 1 Decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase