Scandalul de corupție de la Parlamentul European continuă. Marocul este și el în vizorul justiției. „A intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”

Scandalul de corupție de la Parlamentul European continuă. Marocul este și el în vizorul justiției. „A intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”
Publicat: 15/12/2022, 11:15
Actualizat: 15/12/2022, 11:32

Informații noi în scandalul de corupție de la Parlamentul European. După ce „Le Soir” a dezvăluit dedesubturile acestei anchete care au dus la arestarea Evei Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, iată că puzzle-ul este completat cu alte detalii obținute de jurnaliștii din presa internațională, în jurul cărora s-ar concentra momentan investigațiile. Potrivit documentelor judiciare obținute, Marocul ar fi și el în vizorul justiției, iar banii ar proveni din Qatar.

Antonio Panzeri, bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului

Reamintim că preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a retras mandatul de vicepreşedinte PE europarlamentarei elene Eva Kaili, reţinută de justiţia belgiană într-o anchetă privind suspiciuni de corupţie în legătură cu Qatarul.

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, peste un milion şi jumătate de euro au fost găsiţi cash de anchetatori în Belgia, dintre care o parte importantă la Pier Antonio Panzeri, deputat european. Din documentele judiciare obţinute de diferite publicaţii internaţionale – mai multe ziare italiene şi marocane – apare și informația că Marocul este și el în vizorul justiţiei.

Mai exact, Antonio Panzeri este bănuit că „a intervenit politic pe lângă deputaţi europeni în favoarea Qatarului şi Marocului, contra unor plăţi”, ceea ce ştiau soţia, fiica şi partenera sa, cea din urmă chiar dându-i ordine lui Panzeri în legătură cu modul de cheltuire a banilor obţinuţi,  potrivit publicației belgiene Le Soir. 

Mai mult, soția și fiica lui Antonio Panzeri ar fi ajutat ca unele cadouri să ajungă la persoane importante, cum ar fi ambasadorul Marocului în Polonia, Abderrahim Atmoun.

„Panzeri și Atmoun se descriu ca «buni prieteni» pe rețelele de socializare și se întâlnesc regulat, în calitate de copreședinți ai unui organism de discuții între Parlamentul European și cel marocan. În 2013, Panzeri l-a vizitat se altfel pe Atmoun în Maroc, însoțit de Marc Tarabella și, câțiva ani mai târziu, împreună cu partenerul Evei Kaili”, potrivit jurnaliștilor de la Le Soir. 

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată la Bruxelles în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatarul. Alte patru arestări și 16 percheziții au fost efectuate la Bruxelles, în cadrul unei ample anchete anticorupție a Parchetului Federal.

Roberta Metsola: „Parlamentul European stă ferm împotriva corupţiei”

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat – după ce Eva Kaili a fost reţinută sub acuzaţii de corupţie – că instituția pe care o conduce este ferm împotriva corupţiei și că va coopera cu autorităţile judiciare, pentru ca justiţia să îşi urmeze cursul.

Parchetul Federal din Belgia a transmis, în această speță, că a recuperat 600.000 de euro în numerar şi a confiscat computere şi telefoane mobile în acţiunea de vineri. Potrivit informațiilor apărute în presa internațională pe scandalul de corupție din PE, în total, în cadrul raidurilor, au fost percheziţionate 14 locaţii.

Parlamentul European stă ferm împotriva corupţiei. În această etapă, nu putem comenta nicio investigaţie în curs, doar confirma faptul că am cooperat şi vom coopera pe deplin cu toate autorităţile relevante care aplică legea şi cele judiciare. Vom face tot ceea ce putem pentru a sprijini cursul justiţiei”, a scris Roberta Metsola, sâmbătă, pe Twitter. 


CITEȘTE ȘI:

Roberta Metsola, după scandalul de corupție care zguduie PE: ”Democrația europeană este atacată. Nu va exista nicio mușamalizare”

Parlamentul European, în centrul unui scandal de corupție. Primele reacții la nivel înalt: „Vom face tot ce putem pentru a sprijini cursul justiţiei și vom coopera cu autorităţile relevante care aplică legea”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern