Iată stațiunea balneară românească unde turiștii vin pentru tratamente cu nămol sapropelic și ape minerale. Stațiunea a ajuns recunoscută pe plan internațional și se spunea că oștenii și caii, din vrema lui Vlad Țepeș, s-ar fi vindecat aici, după utilizarea apei vindecătoare.
România ascunde adevărate „comori” naturale, iar printre acestea se numără și diverse stațiuni balneare. Aici, turiștii vin pentru a face tratamente cu nămol și ape minerale. De data aceasta este vorba despre stațiunea balneară românească ce a ajuns recunoscută pe plan internațional. Se află la câțiva kilometri de orașul Brăila.
În apropierea orașului Brăila, la circa 5 kilometri, se află stațiuna Lacu Sărat. Această stațiune românească este renumită chiar și în plan internațional pentru nămolul sapropelic, dar și apele sale minerale. Turiștii care vin aici se bucură de proprietățile terapeutice ale nămolului și apelor minerale, care sunt utilizate, de obicei, pentru tratarea unor afecțiuni dermatologice și reumatice.
De acest loc se leagă și o legendă. Se spune că, aici, oștenii și caii, din vrema lui Vlad Țepeș, s-ar fi vindecat după utilizarea apei vindecătoare. Stațiunea a început să capete popularitate din secolul al XX-lea.
Tot mai mulți vizitatori sunt atrași de acest loc atât pentru facilitățile pe care stațiunea le oferă, cât și pentru obiectivele turistice ale zonei. De exemplu, complexul balnear din stațiune este deschis, în principiu, pe tot parcursul anului. Stațiunea dispune de factori naturali unici de cură, terapeutici, precum: nămolul sapropelic (bogat în hidrogen sulfurat), apa clorurosodică și apa sulfatată și cea magneziană a lacului, arată Stirileprotv.ro.
Zona din România unde se găsesc izvoare cu ape vindecătoare. Nu au fost exploatate până acum
Sursă foto: colaj Shutterstock – caracter ilustrativ