Unde se află orașul cu legi BIZARE. Moartea şi naşterea sunt interzise, iar creşterea pisicilor ca animale de companie nu este acceptată

Unde se află orașul cu legi BIZARE. Moartea şi naşterea sunt interzise, iar creşterea pisicilor ca animale de companie nu este acceptată
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 10/02/2024, 16:46
Actualizat: 10/02/2024, 17:55

Există un mic orăşel în lumea asta unde unele legi sunt cel puțin bizare. De exemplu, moartea şi naşterea sunt interzise, iar creşterea pisicilor ca animale de companie nu este acceptată.

Mica urbe cu temperaturi la nivelul îngheţului şi înconjurată de gheţari are mai mulţi urşi polari decât oameni şi multe reguli ciudate. Te poți deplasa liber acolo fără viză – dar, dacă o faci, va trebui să te ferești de pisici, să porți o armă și să eviți să naști sau să mori.
Oraşul unde este interzis să mori

Este vorba despre Longyearbyen, orașul glaciar de pe insula Svalbard, unde au prosperat urșii polari, renii și păsările. Insula Svalbard este situată la 600 de km de coastele Norvegiei, fiind administrată de această țară nordică.

Cecilia Blomdahl, unul dintre locuitorii orașului respectiv, a mărturisit că fauna sălbatică este „pe cât de copleșitor de frumoasă, pe atât de terifiantă”.

„Dar nu numai natura face acest loc incredibil, ci și oamenii. Deoarece practic nimeni nu s-a născut aici, în Svalbard, înseamnă că toți cei care locuiesc aici au ales să o facă. Asta înseamnă că ai un sat plin de oameni destul de asemănători cu o pasiune pentru locul în care trăiesc”, scrie The Sun.

Drept pentru care locuitorii insulei au adoptat câteva legi interesante pentru a-și proteja fauna sălbatică, inclusiv o varietate de păsări, de la puffini până la sterni arctici, dar și pe ei înșiși.

Pisicile au fost interzise încă din anii 1990, când autoritățile norvegiene considerau că felinele sunt prea susceptibile la rabie și infecții cu tenia. Se credea, atunci, că prezintă un risc prea mare pentru oameni. Și într-un alt efort de a proteja populația umană, moartea și înmormântarea sunt interzise.

Bolnavii în faza terminală sunt transportați de pe insulă pentru a-și trăi restul zilelor în altă parte, după ce s-a descoperit că victimele îngropate în timpul unei pandemii de gripă din 1918 încă nu s-au descompus.

Guvernul norvegian a interzis, astfel, moartea, dar şi înmormântările, încă din 1950. Oricine moare brusc este dus rapid pentru a fi înmormântat. O altă lege prevede că insularii trebuie să poarte întotdeauna o armă la ei.

Legislația a fost adoptată pentru a se asigura că oricine călătorește în afara principalelor așezări se va putea proteja de eventualele atacuri ale urșilor polari, deși au existat doar cinci atacuri ale urșilor polari asupra oamenilor în ultimele decenii. Există aproximativ 3.000 de urși polari pe insulă, în comparație cu o populație umană de 2.500

Totuși, este interzisă folosirea unei arme în așezări și multe dintre locurile publice ale insulei au semne clar marcate pe care scrie: „Nu sunt permise arme de foc”.

Pe 9 februarie, guvernul norvegian a anunțat că își va înăspri reglementările deja stricte pe insulă.

„Acum înăsprim reglementările de mediu în Svalbard pentru a consolida protecția florei și faunei”, a precizat ministrul Climei și Mediului, Andreas Bjelland Eriksen.

Noile legi interzic folosirea dronelor fără pilot și a motocicletelor de zăpadă pe gheața mării și stipulează ca traficul de motoare pe mare trebuie să fie la cel puțin 150 m distanță de morse.

Aproximativ 60% din insulă este acoperită de ghețari, iar vizitatorii din zonă au fost avertizați împotriva spargerii gheții.

„A trăi pe Svalbard nu este cea mai ușoară sarcină, dar este foarte plină de satisfacții”, a declarat un alt localnic.

Longyearbyern a fost stabilit pentru prima dată în 1906 și este unul dintre puținele locuri rămase în lume în care se poate muta fără viză. Svalbard este deținut de Norvegia din 1920, dar rezidenții UE nu au nevoie de viză – ceea ce este o veste excelentă pentru britanici.

FOTO cu caracter ilustrativ: Pixabay

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii