VIDEO | De sărbători, Ștefania îi cere lui Moș Crăciun un singur lucru: „Fratele meu să primească jucării”

Publicat: 08/12/2022, 21:42
Actualizat: 08/12/2022, 21:47

În prag de sărbători, unii copii se bucură de atmosfera Crăciunului, iar alții doar speră că măcar anul acesta va trece Moșul și pe la ei. Este și cazul unei fetițe din Iași, a cărei mamă se chinuie de mulți ani să-și crească singură copiii.

Anul acesta, în comunele sau în satele din România, mai bine de o treime dintre familii ar sări complet peste aceste sărbători din cauza banilor, iar cei care reușesc totuși să mai dăruiască ceva nu au la dispoziție prea mulți lei.

Este și cazul Adrianei Ichim, o mamă din Iași, care de 6 ani își crește singură cei 4 copii.

Cheltuielile sunt mai mari anul acesta, iar de Crăciun își va permite să le să cumpere celor mici doar strictul necesar, și nici bradul nu va fi unul nou, va fi același ca în anii trecuți.

„Dragă moșule, eu sunt cuminte, ascult părinții”

„De cât timp e bradul ăsta?”, a fost întrebată biata mămică de către un reporter. 

„Are 18 ani. Primul brad pe care l-am cumpărat eu pentru copii. Vârful, săracul, e bătrân și el, e de mulți ani”, a răspuns femeia.

În vârstă de 7 ani, Matei este unul dintre cei mai buni elevi din clasă. Băiețlul deja i-a trimis o scrisoare secretă Moșului și așteaptă emoţionat un semn de la el.

„Eu de la moșul îmi doresc o mașină cu telecomandă. Eu dorm după sobă, aici. I-am scris: dragă moșule, eu sunt cuminte, ascult părinții”, a spus el plin de speranță.

Totuși, Ştefania îşi dorește cadouri doar pentru mama și frații ei, pentru ea însă, e de ajuns să îi vadă pe cei dragi fericiți.

„Este o eroină, ne-a crescut singură atâția ani și îi mulțumesc mult de tot”, a spus Ștefania, potrivit Protv.ro.

La întrebarea adresată de reporter: „De Crăciun ce ți-ai dori să primești?”, Ștefania a răspuns: „Nimic. Fratele meu să primească jucării.”

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase