VIDEO EXCLUSIV | Adolescentul în vârstă de 15 ani care ar fi fost abuzat sexual de către deputatul Aurel Bălășoiu, audiat la Parchetul General. Băiatul ar fi izbucnit în plâns în fața procurorilor. Bălășoiu: „Mă consider nevinovat”

Publicat: 06/12/2022, 19:30
Actualizat: 07/12/2022, 12:17

Un băiat în vârstă de 15 ani, care ar fi fost agresat sexual de deputatul Aurel Bălășoiu, a fost audiat, luni, în prezența mamei sale, de către procurorii Parchetului General, în cel de-al treilea dosar deschis pe numele parlamentarului. Adolescentul ar fi izbucnit în plâns atunci când a trebuit să descrie modul în care a fost abuzat de politicianul în vârstă de 62 de ani. La rândul său, Aurel Bălășoiu a fost audiat, marți după-amiază, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a se apăra în fața noilor acuzații de agresiune sexuală. La ieșirea de la audieri, Gabriela Zoană, avocata lui Aurel Bălășoiu, a precizat că, în acest moment, deputatul are calitatea de martor într-un singur dosar. Parlamentarul a spus că nu își va da demisia din Camera Deputaților și că se consideră nevinovat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au deschis, cu o săptămână în urmă, un nou dosar penal în legătură cu presupuse abuzuri sexuale comise de deputatul de Argeș (ex-PSD) Aurel Bălășoiu.

Ar fi vorba despre doi adolescenți, în vârstă de 15 și 17 ani, pe care deputatul i-ar fi întâlnit în contextul unor petreceri cu temă sexuală, organizate la Constanța, pentru homosexuali, unde aveau loc orgii.

Potrivit unor surse judiciare, până acum, anchetatorii l-au audiat pe adolescentul care, la momentul comiterii faptelor, avea 15 ani. Băiatul a venit, luni, la sediul Parchetul General însoțit de mama lui. Acesta ar fi fost deschis în fața procurorilor, iar, atunci când ar fi început să descrie ce s-a întâmplat, din punct de vedere sexual, între el și Bălășoiu, ar fi izbucnit în plâns.

Aurel Bălășoiu, audiat din nou la Parchet

Marți după-amiază, Aurel Bălășoiu a fost audiat din nou la Parchetul General.

„Situația este la fel ca și până acum. Domnul deputat astăzi a ieșit și este prezent aici lângă mine cu aceeași calitate, calitatea de martor…. Nu este nimic altceva. Suntem în cursul urmăririi penale. Are calitatea de martor și ar reprezenta că domnul deputat săvârșește o infracțiune dacă dă amănunte din dosar”, a declarat Gabriela Zoană, avocata lui Aurel Bălășoiu, la ieșirea de la audieri.

Întrebată dacă această calitate de martor se aplică în ambele dosare, cel de viol și de act sexual cu un minor, avocata deputatului Aurel Bălășoiu spune: „Am văzut în presă că au existat aceste informații încă de la început că ar exista două dosare. Noi știm de un singur dosar.

Din moment ce există o persoană care face declarații în presă și probabil ca urmare a acestor articole de presă există și aceste invitații la Parchet. Domnul deputat de fiecare dată când va fi citat se va prezenta”.

„Nu demisionez. Sunt nevinovat”

Întrebat dacă are de gând să demisioneze din Parlament, deputatul Aurel Bălășoiu a spus: „Nu. Sunt nevinovat. Am contestat decizia (colegilor parlamentari care i-au solicitat demisia – n.red). „Oamenii m-au ales, m-au trimis și eu merg la activitate. Îmi desfășor activitatea normal”.

Avocata deputatului, Gabriela Zoană, a revenit și a spus că în acest moment clientul său nu este în mod oficial acuzat de nimic.

„Precizăm că domnul deputat este nevinovat, se consideră nevinovat, nu a săvârșit niciuna dintre faptele despre care se vorbește în presă, motiv pentru care dumnealui a hotărât, împreună cu familia dumnealui, să-și continue activitatea profesională pentru că, din punctul dumnealui de vedere, nu există niciun impediment legal să nu-și continue activitatea profesională”, a explicat avocata.

Întrebat dacă, în caz că va fi acuzat oficial pentru faptele pe care se presupune că le-ar fi comis, și-ar da demisia din Parlament, deputatul Aurel Bălășoiu spune: „Așteptăm să vedem ce zice doamna avocat, dar nu. Cu siguranță nu”.

„Vorbim despre prezumția de nevinovăție care spune foarte clar că, până la condamnarea definitivă, persoana acuzată este considerată nevinovată. Nu se pune problema prezumției de nevinovăție în momentul acesta, pentru că domnul deputat are calitatea de martor”, a mai spus Gabriela Zoană.

Scandalul sexual în care apare numele deputatului de Argeș a izbucnit, în toamna acestui an, după ce Gândul a publicat, în exclusivitate, mai multe imagini în care acesta apărea dezbrăcat, în ipostaze intime, alături de un tânăr.

Cristi Călin, supranumit și „călugărul-amant”, a devenit unul dintre personajele principale în economia anchetei, după ce a formulat, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, un denunț care privea o serie de infracțiuni de natură sexuală comise de politician.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar procurorii au deschis două dosare, in rem, pentru întreținere de acte sexuale cu minori și viol.

Anchetatorii i-au audiat pe Bălășoiu, pe călugărul-amant, dar și pe tânărul care apărea în imagini, dezbrăcat, alături de politician.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că Aurel Bălășoiu a recunoscut că a făcut sex cu mai mulți bărbați, dar niciunul nu ar fi fost minor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase