Presa internațională despre alegerile din România: ”Ar trebui să dezvăluie puterea partidului de guvernământ”/ Presa franceză: ”Deși România a absorbit 58 de miliarde de euro de la aderarea la UE, decalajele de dezvoltare rămân semnificative”

Publicat: 27 09. 2020, 16:50
Actualizat: 27 09. 2020, 17:46

Presa internațională scrie despre alegerile locale ca fiind ”un test al modului în care se vor desfășura următoarele alegeri generale din 6 decembrie pentru un guvern minoritar”. De asemenea, presa internațională notează că alegerile ar trebui ”să dezvăluie puterea Partidului Național Liberal (PNL), care a controlat guvernul minoritar al României”. Totodată, AP menționează că ”PSD domină peisajul politic, bazându-se pe un electorat disciplinat, adesea la cererea baronilor locali”

Presa internațională: ”Alegerile locale din Romania ar trebui să dezvăluie puterea Partidului Național Liberal (PNL)

Alegerile ar trebui să dezvăluie puterea Partidului Național Liberal (PNL), care a controlat guvernul minoritar al României de la căderea de la putere la sfârșitul anului trecut a Partidului Social Democrat, notează publicația respectivă.

PSD a fost destituit la nivel național anul trecut, după ce încercările lor de a promova reformele controversate ale justiției – în ciuda avertismentelor de la Bruxelles – au văzut proteste stradale masive.

Presa internațională: ”Partidul, care a dominat peisajul politic de la sfârșitul comunismului în urmă cu 30 de ani, menține o prezență puternică în mediul rural

Se bazează pe un electorat disciplinat, adesea la cererea „baronilor locali” – politicieni care au controlat anumite regiuni de zeci de ani.

Cea mai urmărită cursă va fi pentru următorul primar al Capitalei, București, o cursă între titularul social-democraților și un contestator din PNL.

Presa franceză: Desi România a absorbit 58 de miliarde de euro de la aderarea la UE în 2007, decalajele de dezvoltare rămân semnificative

În timp ce fondurile europene de coeziune – din care România a absorbit 58 de miliarde de euro (67 miliarde de dolari) de la aderarea la UE în 2007 – au permis multor municipalități să înflorească, decalajele de dezvoltare rămân semnificative, transmite France24.