COD GALBEN de ploi în opt județe. ANM a emis o prognoză meteo specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 7 iunie, o avertizare cod galben de ploi și vijelii pentru opt județe din nord-vestul țării, valabilă până la ora 21.00. Totodată, a fost emisă o prognoză meteo specială pentru București.

Duminică, de la ora 13:00 până la ora 21:00, în nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Prognoză meteo specială pentru București

În Capitală, temperaturile vor atinge, duminică, 30 de grade, dar va fi înnorat și sunt posibile ploi cu fulgere, potrivit meteorologilor, citați de Digi 24.

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, dar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate duminică.

Temperaturile maxime vor fi de 29 – 30 de grade Celsius și sunt mari șanse pentru pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului

Cod galben de inundații în două județe din România

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenționare cod galben de inundații pe râuri din județele Sălaj și Bihor.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Barcău – bazin superior și mijlociu, din judeţele Sălaj, Bihor, spun cei de la INHGA.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Borumlaca.

Atenționarea este valabilă până duminică, la ora 22.00.