Andrei Baciu a explicat ce trebuie să facă persoanele care nu se pot prezenta la rapel

Andrei Baciu a explicat ce trebuie să facă persoanele care nu se pot prezenta la rapel
Andrei Baciu a explicat ce trebuie să facă persoanele care nu se pot prezenta la rapel / Foto: Pixabay
Publicat: 03/03/2021, 17:14
Actualizat: 03/03/2021, 17:16

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare, a anunțat ce trebuie să facă persoanele care nu se pot prezenta la rapel.

Persoanele care, din diferite motive, nu se pot prezenta la rapel, trebuie să anunţe acest lucru din timp, în aşa fel încât vaccinul să nu fie pierdut.

Întrebat la Digi24 ce are de făcut o persoană nu se poate prezenta la rapel, Andrei Baciu a spus că dacă se întârzie câteva zile nu este neapărat o problemă din punct de vedere ştiinţific, însă recomandarea este ca aceste cazuri să fie excepţii, nu regulă.

Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut o recomandare foarte clară: pentru vaccinul Pfizer, rapelul trebuie să fie efectuat fix la 21 de zile pentru a atinge imunitatea şi protecţia maximă. Se poate face până la 35 – 38 de zile, excepţional e indicat să se fac, dar esenţial este să îl facem în ziua programată”, declară vicepreşedintele CNCAV.

Dacă nu există această posibilitate, persoana respectivă trebuie să sune fie la centrul unde a făcut prima doză, fie la call center şi se va găsi o reprogramare, însă este important să anunţe din timp în aşa fel încât doza respectivă să nu fie aruncată.

Întrebat dacă se pierde doza de vaccin pentru care nu s-a prezentat persoana programată, Andrei Baciu a afirmat că nu, însă cei din centrele de vaccinare sunt puşi în dificultate.

Israelul, prima țară care organizează concerte cu acces exclusiv pentru persoanele vaccinate!

Autoritățile din Israel au decis să permită organizarea unor concerte la care să aibă acces exclusiv persoanele vaccinate împotriva Covid-19! Practic, Guvernul Netanyahu le arată „coronascepticilor” cum va arăta viitorul lor dacă refuză în continuare imunizarea contra SARS-CoV-2.

Redeschiderea sectorului cultural, după impunerea mai multor restricții majore, va fi marcată în Tel-Aviv printr-o serie de concerte.