• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

AVIZ EPIDEMIOLOGIC. Ana Maria Maxim, jurnalist Gândul.ro: Declarația se descarcă de pe site-ul DSP și se duce la medicul de familie

Ana Maria Maxim, jurnalist Gândul.ro, aflată în autoizolare de două săptămâni, după ce a stat în preajma premierului Ludovic Orban, care a fost ulterior testat negativ, a povestit la Gândul Live, experiența de acasă, da rmai ales cu autoritățile sanitare.

Colega noastră Ana-Maria Maxim se află de două săptămâni în izolare și, după ce a explicat reprezenților DSP și la 112 că a tușit în tot acest timp, marți noapte a reușit să facă un test pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, la Institutul „Matei Balș”.

În așteptarea rezultatului, fără de care nu vrea să iasă din casă, din responsabilitate și solidaritate, Ana-Maria le dă un pont celor aflați în situația ei: Nu mai este cazul să se deplaseze la sediile DSP pentru un aviz, ci se poate descărca o declarație pentru eliberarea avizului epidemiologic de pe site-ul DSP, se completează și este dusă la medicul de familie.

„Există pe site o declarație pe care o descărcați, o completați și cu acea declarație mergeți la medicul de familie care vă poate elibera avizul epidemiologic și concediul medical retroactiv”, a explicat Ana-Maria Maxim.

Inchide