Mărturia unui bărbat căruia i-a fost administrat vaccinul anti-Covid de la Oxford: „Înghețam efectiv, deși aveam o temperatură de peste 39 de grade”

Redactor:
Maria Stoica
Mărturia unui bărbat căruia i-a fost administrat vaccinul anti-Covid de la Oxford: „Înghețam efectiv, deși aveam o temperatură de peste 39 de grade”
Sursă Foto: Pixabay.com

Un voluntar din UK căruia i-a fost administrat vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a mărturisit că a avut febră, frisoane și dureri de cap la 14 ore după ce a fost vaccinat anti-Covid, potrivit Daily Mail.

M-am trezit cam la ora 2:00 dimineața și înghețem efectiv, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ o zi și m-am simțit foarte slăbit și letargic și nu am putut face nimic”, a povestit britanicul căruia i-a fost administrat vaccinul în luna mai.

Bărbatul care a vrut să-și păstreze anonimatul, în primele două zile de la administrarea vaccinului a avut dureri de cap puternice și frisoane.

Britancul a mărturisit că cele mai severe simptome i-au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, însă a continuat să resimtă efectele secundare.

AstraZeneca întrerupe testele pentru noul vaccin Covid-19 după ce un voluntar s-a îmbolnăvit

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli neexplicate la un participant, scrie AFP.

„În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent”, a declarat compania, partener industrial al universităţii britanice, într-un comunicat.

Ce se întâmplă cu vaccinul românesc anti-COVID

Virusul Sars-CoV2 a suferit mutații importante potrivit unui articol din prestigioasa revistă științifică Cell. Profesorul Virgil Păunescu, creatorul vaccinului românesc anti-COVID, explică pentru cititorii Gândul.ro ce reprezintă noua mutație G-614 și care sunt consecințele ei: „Rezultatele nu sunt definitive, însă până în prezent arată că virusul acesta nou mutat, G-614 are afinitate mai mare, adică este mai infecțios”. Cât privește tratamentul, Virgil Păunescu spune că nu există un tratament pentru virusul COVID-19, ci doar pentru complicațiile pe care acest virus le aduce. Soluția rămânând vaccinul.

„Din lipsa de fonduri ne mișcăm încet. Și mă refer la o sumă de cinci milioane de Euro care ar fi necesară pentru a ajunge în stadiul II. Neavând banii ăștia ne mișcăm încet. Nu renunțăm, iar lucrul acesta se va vedea. Este cea mai bună metodă de vaccinare pe plan mondial”, a declarat profesorul Păunescu, directorul centrului Oncogen pentru Gândul.

Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Horoscop Neti Sandu 25 septembrie – O zodie are mare noroc la bani astăzi
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Dezvăluirea uimitoare făcută de CTP. Ce s-a aflat, cu două zile înainte, despre rezultatul alegerilor...
Baronii PSD care îşi joacă ultima carte la alegerile locale de duminică
Reacția unei femei care a aflat prin SMS că are Covid-19, deși era sănătoasă. Câți...
Ce decizie au luat șefii de la PRO TV după ce Viviana Sposub și George...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
BOMBĂ în cazul Caracal! Dincă o să fie omorât și ... Mărturisiri ȘOC! E strigător...
Durere mare pentru Florin Salam! Veste tristă despre fratele lui, care se află de două...
Prognoza meteo iarnă 2020-2021: Când vin ninsorile în România?
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide