OPȚIUNE. Prelungirea stării de alertă, pe masa lui Ludovic Orban. Ce decizie a luat premierul României

Redactor:
Marius Olaru
OPȚIUNE. Prelungirea stării de alertă, pe masa lui Ludovic Orban. Ce decizie a luat premierul României
Ludovic Orban: Este un adevărat bombardament de informații false, o situație care ne îngrijorează.

Prelungirea stării de alertă este o opțiune tot mai des vehiculată pe holurile Palatului Victoria. Chiar primul-ministru, Ludovic Orban, admite că se gândește serios la această variantă, pe care spune că acum ar lua-o fără nicio reținere.

România nu a depășit, încă, pandemia Covid-19, din contră, înmulțirea numărului de cazuri îi dă bătăi de cap premierului. Liderul PNL susține că ar decide prelungirea stării de alertă dacă ar trebui ca astăzi să ia această hotărâre pentru mâine.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă”, s-a destănuit Ludovic Orban în studioul Digi 24.

Decizia privind prelungirea stării de alertă se va lua pe 15 iulie

Totuși, politicianul liberal susține că nu se va lua nicio hotărâre mai devreme de data de 15 iulie, pentru a se vedea care va fi evoluția situației în privința cazurilor. „Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia. Rămân, totuşi încrezător, optimist”, a precizat primul-ministru.

În încheierea intervenției sale, Ludovic Orban a lansat un apel la cetățeni, „să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există”. „În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce”, a dat asigurări șeful Executivului.

Pe de altă parte, fostul președinte Traian Băsescu este de părere că ar trebui să revenim la starea de urgență, în contextul în care actuala stare de alertă nu prezintă absolut nicio importanță pentru populație. „Cer revenirea la starea de urgenţă. Singura soluţie, nu văd alta, atâta timp cât starea de alertă a fost golită de orice conţinut pe bună dreptate! N-are ce căuta în acţiunea guvernamentală.   Trebuia să se rămână la starea de urgenţă prin decret. Nici măcar cele mai civilizate state n-au reuşit să rezolve problema prin autoizolare voluntară”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenție la Digi 24.

Inchide